Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Kocaeli’de 29 yeni mahkeme kuruldu!

Adalet Bakanlığı yeni mahkemelerin kurulmasıyla ilgili genelde yayınladı. Buna göre Kocaeli'de 29 yeni mahkeme göreve başlayacak.

5 Mayıs 2024 Saat: 15:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 579 kez okunmuştur

Kocaeli’de 29 yeni mahkeme kuruldu!
Kocaeli’de 29 yeni mahkeme kuruldu!

Adalet Bakanlığı tarafından yeni mahkemelerin kurulması ile ilgili genelge yayınlandı. Genelgede, 2024 yılında yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılmasına ilişkin 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 38 inci maddesinin 1/a bendi uyarınca yapılan çalışmalar çerçevesinde; adalet hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması, ihtisaslaşmanın sağlanması ile adil, isabetli ve doğru kararlar verilmesi, yargılamaların makul sürede sonuçlanması amacıyla bölgelerin coğrafî durumları, yargı çevreleri ve iş yükü dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda, Hâkimler ve Savcılar Kurulunun olumlu görüşü ile yeni mahkemelerin kurulduğu belirtildi.

Genelgeye göre Kocaeli’de 29 yeni mahkeme kuruldu. Kocaeli’de yeni kurulan mahkemeler ile ilgili görevlendirmelerin yakın zamanda yapılması bekleniyor.

Kocaeli’de yeni kurulan mahkemeler şöyle;

Kocaeli 8.Ağır Ceza Mahkemesi, Kocaeli 14, 15, 16, 17, 18 ve 19.Asliye Ceza Mahkemeleri, Kocaeli 6, 7 ve 8.Aile Mahkemeleri, Kocaeli 5, 6, 7, 8, 9 ve 10.Sulh Hukuk Mahkemeleri, Gölcük 5.Asliye Ceza Mahkemesi, Gölcük 2 ve 3.Sulh Hukuk Mahkemeleri, Gölcük 2 ve 3.Aile Mahkemeleri, 3, 4 ve 5.Asliye Ceza Mahkemeleri, Kandıra 3.Asliye Hukuk Mahkemesi, Karamürsel 2.Asliye Ceza Mahkemesi, Karamürsel 2.Asliye Hukuk Mahkemesi, Körfez 5.Asliye Ceza Mahkemesi, Körfez 2.Aile Mahkemesi

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑