Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Kocaeli Barosu 83 yaşında

Kocaeli Barosu’nun kuruluşunun 83’üncü yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Törende konuşan Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir “Mücadeleyi sürdürmekte kararlığındayız” dedi

18 Kasım 2021 Saat: 10:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 950 kez okunmuştur

Kocaeli Barosu 83 yaşında
Kocaeli Barosu 83 yaşında

Kocaeli Barosu kuruluşunun 83’üncü yıl dönümü sebebiyle İzmit Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’nda çelenk sunuldu. Törene Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir’in yanı sıra Genç Avukatlar Meclis Başkanı Mert Uzuner, baro yönetimi ve çok sayıda avukat katıldı. Programda konuşan Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, “Atatürk ilkelerine bağlı kalarak hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ,demokrasi ve insan hakları mücadelesini sürdürmek kararlığındayız” dedi.

“ONURLA SÜRDÜRDÜK”
Törende konuşan Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir, “Kocaeli Barosu, 83 yıllık tarihi boyunca olağan üstü dönemlerde dahi hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan hakları mücadelesini büyük bir azimle ve onurla sürdürmüştür. Önceki dönem Baro başkanlarımıza; yönetim, disiplin ve denetleme kurulları ile çeşitli kurul ve komisyonlarda görev yapan meslektaşlarımıza, baromuz emekçilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Aramızdan ayrılan meslektaşlarımızı ve baro çalışanlarımızı rahmetle anıyoruz.

“ADALETİN TEMİNATIDIR”
Barolar , temel hak ve özgürlüklerin teminatı olan savunmanın yegane temsilcisi olan avukatların mesleki güvencesinin ve itibarının anayasal örgütlü gücü olmanın ötesinde yargı bağımsızlığının ,hukuk devletinin , kuvvetler ayrılığının ve dolayısı ile demokrasinin de teminatıdır. Hukukun gücünü temsil eden barolar; Bu güzel ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımız için toplumsal yaşam ve hak arayışında eşitliğin, yargı süreci sonucunda evrensel hukuk ilkelerine uygun adalete erişimin, teminatıdır.

“KARARLIYIZ”
Barolar, kayıtsız şartsız milletin egemenliğine dayalı olan demokrasinin; çoğulcu, eşitlikçi ve özgürlükçü olması yolunda mücadele etmeyi ; hukuka ve özgürlüklere yapılan tüm saldırıların karşısında durmayı ; hukuku ruhuna bağlı kalarak onurlu bir yaşam için insan haklarını savunmayı ilke edinen kurumlardır. Kocaeli Barosu Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesindeki temel değerlere ve Atatürk ilkelerine bağlı kalarak hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ,demokrasi ve insan hakları mücadelesini sürdürmek kararlığındayız.” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑