Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Kocaeli Barosu 50 yeni avukatı bünyesine kattı

Kocaeli Barosu, staj sürecini geride bırakan 50 yeni avukatı bünyesine kattı. 50 yeni avukat için düzenlenen yemin törenine 39 avukat meslek yeminlerini etti ve ruhsatnamelerine kavuştu.

10 Eylül 2022 Saat: 07:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 935 kez okunmuştur

Kocaeli Barosu 50 yeni avukatı bünyesine kattı
Kocaeli Barosu 50 yeni avukatı bünyesine kattı

1 Eylül itibariyle başlayan 2022 - 2023 dönemi adli yılıyla birlikte zorunlu staj dönemini tamamlayan avukat adayları için de yemin törenleri düzenlemeye başladı. Kocaeli Barosu da bu kapsamda stajını tamamlayan 50 avukat adayı için yemin töreni düzenledi. 39 avukat adayının katıldığı yemin töreni İzmit Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 11 avukat adayının çeşitli sebeplerden dolayı katılmadığı yemin töreninde Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir yeni meslektaşlarını yalnız bırakmadı.

KATLANILAMAZ NOKTAYA GELDİ
Önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan Kocaeli Baro Başkanlığı seçimleri öncesi avukatlara ruhsatnameleri teslim edilirken Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir “Seçime kadar yemin ve ruhsatname törenlerimizin devam etmesi muhtemel, yani bu başkanlık dönemimdeki son tören değil. Bugün çok mutluyum ama bir yandan da endişeliyim çünkü pırıl pırıl gençlere yemin ettirdik. Arkadaşlarımız bağımsız savunmayı temsil eden avukatlığa adım attılar ama avukatlığı içerisindeki sosyoekonomik durum katlanılamaz noktaya geldi.

BAYRAĞI ONLARA DEVREDECEĞİZ
Hem gözleri ışıl ışıl olan hukuk neferlerini Kocaeli Barosu’na katıyoruz diye heyecanlıyız hem de endişeliyiz çünkü bundan sonraki yaşamlarında ne yapacaklar bunu düşünüyoruz. Kendi bürolarını açabilecekler mi? Bir yerde istihdam ettirebilecek miyiz? Biz bu arkadaşlarımız için mücadele ediyoruz, artık bizler tecrübeliyiz ve bayrağı onlara devredeceğiz. İnsanlık onuruna yakışır bir şekilde yaşamak için hukuk, demokrasi ile birlikte hak ve özgürlükler çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Ruhsatnamesine alarak avukatlığa geçiş yapan isimler şu şekilde:

Busenur Toy, İberya Emin Karakadılar, Burak Kartbak, Uğur Altun, Osman Sefa Ergüney, Cahide Çelik, Mümine Feyza Yıldız, Emeti Şevval Akbaş, Ayşegül Bilgintürk, Berin Ecem Yakıncan, Ezgi Akel, Yusuf Demirtaş, Semanur İşleyen, Selim Taşkıran, Umut Duhan Çetinkaya, Zeynep Melisa Giden, Neslihan Baş, Nazlıcan Arslan, Murat Turna, Muhammet Furkan Acı, Atakan Atasal, Kubilay Akkan, Hasan Akçalı, Hande Özgen, Fırat Gülağız, Esma Toy, Berfin Önderışık, Ahmet Mert Özer, Busenur Şahin, Şüheda Aygün, Nurefşan Karataş, Mahmut Bozkurt, Aslıhan Mazlum, Muhittin Büker, Gözde Sezgin, Ebrar Purut, Beyza Özmen, Melek Katar, Özlem Bayrak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑