Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Koç Sürpriz adaylarımız olacak

MHP Kandıra İlçe Başkanı Nusret Koç yerel seçimlerde sürpriz adayları olacağını, bunları zamanı geldiğinde açıklayacağını söyledi

11 Mayıs 2009 Saat: 19:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.761 kez okunmuştur

Koç Sürpriz adaylarımız olacak
Koç Sürpriz adaylarımız olacak

 

                 

             

 

MHP Kandıra İlçe Başkanı Nusret Koç yerel seçimlerde sürpriz adayları olacağını, bunları zamanı geldiğinde açıklayacağını söyledi

 

MHP şu sıralar biraz fazla eleştiriliyor sanırım. Nedir bunun nedeni?

Şu an MHP'ye karşı bir eleştiri olduğunu düşünmüyorum. Olanlar da bazı basın-yayın organlarındaki söylemlerden kaynaklanıyor. Nedir bu eleştiriler diye sorarsanız; Cumhurbaşkanlığı seçimiyle başlayan ve türban konusundaki tutumumuzun AKP ile aynı olmasından kaynaklanan yorumlardır. Ama biz MHP olarak her zaman siyasi açılımlarımızı ona, buna, şuna göre değil kendi temel değerlerimize ve Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzeninin devamını sağlamak amacıyla halkımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. MHP olarak  ülkenin önünü tıkamak  değil tam tersine açmak istiyoruz. Her konuda çözümden yanayız ve ülke menfaatlerine göre siyaset üretiyoruz. Hiçbir siyasi anlayış halktan kopuk olamaz, yapılamaz. Geçmişten geleceğe misyonumuz ve vizyonumuz bellidir. Bize yapılan haksız yorumlar 'MHP'nin karşısında olalım da ne olursa olsun' anlayışından başka bir şey değildir. Ama her nedense AKP'nin ısrarla çıkarmak isteyip de  karşısında olduğumuz uygulama ve kanunların hiçbiri bizi  suçlayan anlayış tarafından dile getirilmiyor. Biz MHP  olarak  her zaman milletimizin özüyüz, gerçeğiyiz ve bu gerçekler doğrultusunda kimseden akıl almaya ihtiyacımız da yok. Biz aklı da fikri de sadece ve sadece yüce Türk milletinden alırız. En doğru değerlendirmeyi yüce halkımız zamanı geldiğinde yapacaktır.

 

Ülke gündemini uzun zamandır meşgul eden türban konusunda ne düşünüyorsunuz?

Türban konusunda tutumumuz geçmişten bu yana bellidir. Biz MHP olarak 57. Hükümet zamanında da fikirlerimizi çeşitli ortamlarda dile getirmiştik. Ama şu an hükümette görev alan milletvekilleri dahi o zamanlar bize karşı çıkmışlardır. Türban üniversitelerin kanayan yarasıdır. Çözüm bekleyen bir sorunudur. Bunun çözüm noktasının da sosyal mutabakattan geçtiğine inanmaktayız. Bu  gerilimin veya  ayrışmanın ortadan kalkması gerekir. Biz türbanı siyasi simge olarak algılamıyoruz, insan hak ve özgürlüklerini, inanç özgürlüğünü düşündüğümüz için türban konusunda hükümete destek veriyoruz. Hata bu kamuda cinsiyet ayrımını dahi doğuruyor. 'Neden?' diye soracak olursanız; Hadi bayanlar türbanlı, olaya siyasi bakılıyor. 

              

Ya erkekleri nasıl ayırt edeceksiniz?

Üniversitelerde çeşitli zamanlarda bölücü yıkıcı faaliyette bulunan örgüt ve kişilerin güvenlik güçlerince belirlendiğini biliyoruz. Peki bunu nasıl anlayacağız? Bunu anlamak başın açık ya da kapalı olmasında mı  geçmiyor?Aslı olan kişinin kendi düşüncesidir. O yüzden de bir birey bayan, olsun erkek olsun fiili olay yaptığını zaman  kapalı ya da açık diye ayrım yapılmıyor veya buna göre değerlendirilmiyor. Anayasamız ve kanunlar  suç işleyen herkesi gerektiği şekilde yargılıyor. Türbanlı kızlarımıza sanki potansiyel suçlu gibi bakıldığını düşünüyorum. Tekrar söylüyorum demokratik bir ülkede hiç kimse, hiç kimseye 'Sen suç işleyecek gibi duruyorsun'dan dolayı önyargılı davranamaz.

Ülkemizin baş belası terör örgütü PKK'da bayanların çoğunun başı açık. Ve PKK bu ülkenin en önde gelen sorunu. O zaman tüm başı açıklar suçlu mu oluyor? Bunu kurum ve insanlarımızın iyi anlaması, güzel Türkiyemizi müşterek değerlerine bağlı, yaşanılır bir ülke kılmak gerekir diye düşünüyorum.  Bu birliktelik tüm halkımız ve kurumlarımızla el ele verilerek yapılmalıdır. Türkiyemiz çok güzel, insanlarımız çok güzel. Ayrım yapmaya gerek yok yapanlar da hatasını mutlaka anlayacaktır.

                 

Önümüzde yerel seçimler var, nasıl hazırlanıyorsunuz?

Yerel seçimlere Kandıra'da tabana inerek, halkımıza ulaşarak, birebir siyaset yaparak hazırlanıyoruz. Buna bağlı olarak ilçe yönetimimiz köylerde ve mahallelerde temsilcilikler açacak. Tüm halkımızın MHP'yi daha iyi anlaması, adaylarımızı daha iyi tanıması açısından temsilcilikler açmayı düşünüyoruz. Genel siyaset olarak da il başkanlığımız ve genel merkezimizin müşterek oluşturduğu seçim programlarını ve beyannamesini halkımıza anlatmaya ve aktarmaya çalışıyoruz. Ülkemiz ve Kandıramız için en iyiyi yapmaya, Kandıra'yı hak ettiği yere getirmeye çalışıyoruz.

              

Yerel seçimlerde adayınızı nasıl belirleyeceksiniz? ;

Daha önceki aday tespitlerinde uygulanan yöntemler olabilir. Geçtiğimiz genel seçimde MHP'nin ilk olarak uyguladığı elektronik oylama da olabilir. Aday adaylarımızı elektronik oylamayla belirledikten sonra, ilçe yönetiminin görüşleri doğrultusunda, il başkanlığı ve genel merkezimizin müştereken yapacakları toplantı sonunda açıklama yapmayı düşünüyoruz.

 

Şu an belli olan belediye başkan adayınız var mı?

Şu an adayımız yok, ama aday adaylarımız çok. Önümüzdeki süreçte başkan adaylarımızın sayısı artacaktır. Sürpriz aday adaylarımız olacak. Bunları zamanı geldiğinde halkımıza açıklayacağız.

 

Bu seçimlerdeki hedefiniz nedir?

Hedeflerimiz başta ilçe belediye başkanlığını almak ve Kandıra'daki İl Genel Meclisi üyeliğinden dördünü de almak. Tüm Türkiye genelinde en başarılı sonuçları alarak yerel seçimleri atlatacağımızı düşünüyorum.

 

Seçimlerden beklentileriniz nelerdir?

Seçimlerden beklentimiz MHP'nin tüm Türkiye genelinde hizmet etme noktasında nasıl hizmet edildiğini göstermek ve halkımızı yaşanabilir bir Türkiye'ye taşımak. En baştaki işimiz çiçek dikip fidan ekmek olmayacak bu kesin. Bizim işimiz alt yapı ve üst yapıyı ilçemize getirmek olacak. 57. Hükümet döneminde en çok arzuladığımız, ama yapamadığımız bacasız sanayiyi Kandıra'ya getirerek başta gençlerimize istihdam alanları sağlamak. Bunun yanında hep gözardı edilen Kandıra Meslek Yüksek Okulumuzu daha da büyüterek fakülteler getirmek noktasında çalışmalarımız olacak. Bir veteriner fakültesi, bir orman mühendisliği. Öğrencilerimiz için yurt yapmak ve Kandıra'yı bir kültür ilçesi haline getirmek en büyük arzumuz.

 

MHP İlçe Başkan’ı Nusret Koç’la Ünal Cankurt Röportajı:

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑