Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

KMYO öğrencileri Bursa Sümerbank Müzesi’nde

Kandıra Meslek Yüksek Okulu Tekstil Teknolojisi programı öğrencileri, Bursa Sümerbank Merinos Tekstil Fabrikası ve Müzesi’nde incelemelerde bulundu.

24 Mart 2013 Saat: 17:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.382 kez okunmuştur

KMYO öğrencileri Bursa Sümerbank Müzesi’nde
KMYO öğrencileri Bursa Sümerbank Müzesi’nde
Sümerbank Merinos tekstil fabrikası ve müzesinde incelemelerde bulunan Tekstil Teknolojisi öğrencileri, Türkiye’de tekstil sanayisinin geldiği aşamayı da karşılaştırma fırsatı buldu. Tekstil Teknolojisi Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Arzu Azizağaoğlu’nun yönlendirdiği araştırma gezisinde gençlere müze yetkilileri, Kurtuluş Savaşı sonrası Türk insanın elbise ihtiyacının Sümerbank tarafından karşılandığını anlattılar. Açıklamada, ‘Sümerbank Merinos Yünlü Sanayi Dokuma Fabrikası, Türkiye'nin ilk sanayileşme atılımları çerçevesinde 1938'de Bursa'da hizmete girmiş tekstil işletmesidir’ denilerek tarihsel süreç ve ardından müzeleştirilmesi serüveni aktarıldı.
SORUMLU VE DUYARLI GENÇLER Kandıra MYO Müdürü Doç. Dr. Nevim Genç, böylesi inceleme gezilerinin öğrencilerin bilgilenmesi ve bilinçlenmesi açısından çok önemli olduğuna değinerek, adı geçen çalışmada yönlendirici olan öğretim elemanını ve öğrencilerini kutladı. Genç, buna benzer çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini, gerek okul içindeki etkinliklere gerekse okul dışında sektörlere yönelik araştırma ve inceleme gezilerine devam edileceğini söyledi. Müdür Genç, “Önemli olan topluma karşı sorumlu ve ülkesine karşı duyarlı insanlar yetiştirmektir. Öğrencilerimizin çalışmalarında bunları görmek bizleri mutlu etmektedir” diye konuştu.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑