Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Kış lastiği takmayan cezayı yiyecek

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kandıra turnikeleri çıkışında kış lastiği uygulaması yapıldı. Denetlemede çoğu sürücünün kış lastiklerini taktıkları görüldü.

1 Aralık 2014 Saat: 16:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.369 kez okunmuştur

Kış lastiği takmayan cezayı yiyecek
Kış lastiği takmayan cezayı yiyecek
7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlayan kış lastiği takma zorunluluğu başladı. Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara, her yıl 1 Aralık- 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. İlimizde de sürücülere yönelik denetimler sıklaştırılarak çeşitli noktalarda uygulamalar yapıldı. Kocaeli Trafik Denetleme Şube Müdürü Enver Erbil Karaca kış lastiği kullanmanın önemi anlattığı uygulamada çoğu sürücünün kış lastiklerinin taktığı görüldü. TRAFİK KÜLTÜRÜ Denetleme sırasında uygulama ile ilgili açıklama yapan Trafik Denetleme Şube Müdürü Enver Erbil Karaca, “Aşırı yağmurlu ve buzlanmış zeminlerde araçların yolda tutunmasını ve fren mesafesini kısaltan bir trafik kültürüdür aslında bu. Karayolu güvenliğini ve trafik güvenliğini sağlamak için araçların bu mevsim aralığında bu uygulamaya uymaları gerekiyor. Bizde uygulamanın başladığı 1 Aralık olan bugünde Kandıra turnikeleri çıkışı dediğimiz bu noktada uygulamaya başladık. Ancak ilimizdeki 12 ilçenin birçok farklı noktasında tüm trafik unsurlarımızla farklı tarihlerde de bu uygulamayı gerçekleştireceğiz” dedi.
519 TL PARA CEZASI Kış lastiği uygulamasına geçmeyen sürücülere para cezası kesileceğini söyleyen Karaca, “Yönetmelik gereği 519 TL idari para cezası var. Şuanda kadar yaptığımız uygulamalarda sadece 1 araçta kar lastiği bulunmadığını tespit ettik. Hususi araçlar dâhil bütün sürücülerimiz bu konuda oldukça duyarlı. Hususi araç sahipleri de kış lastiği taktırmaları durumunda yolda daha güvenli bir şekilde seyredebilirler. Herkese kazasız günler diliyorum” şeklinde konuştu.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑