Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kerpe’deki kör viraj yayalara büyük tehlike oluşturuyor

Kandıra Kerpe sahilinde, Paşaağzı mevkiinde bulunan viraj üzerinde herhangi uyarıcı işaret veya yaya geçidi olmadığından yayalar için büyük risk oluşturuyor. Vatandaşlar bu konuda 153 ihbar oluşturduklarını ancak sonuç alamadıklarını iletiyorlar.

11 Haziran 2024 Saat: 10:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 892 kez okunmuştur

Kerpe’deki kör viraj yayalara büyük tehlike oluşturuyor
Kerpe’deki kör viraj yayalara büyük tehlike oluşturuyor

Havaların ısınmasıyla yaz sezonuna hızlı bir giriş yapan Kandıra Sahilleri tatilci akınına uğramaya başladı. Yazlıkçıların yerleşmesi, haftasonu günübirlik ziyaret eden tatilciler ile kalabalık artmaya başladı. Kerpe Paşaağzı mevkiinde bulunan Çamlıbel Caddesi’ni denize bağlayan yolda herhangi güvenlik önlemi olmaması vatandaşları endişelendiriyor. Kışın yetkililere konuyu ilettiklerini söyleyen vatandaşlar, sezon başlamasına rağmen sonuç alamadıklarını söylüyorlar.

Gazetemize iletilen açıklama şu şekilde; “Merhaba; Kandıra ilçesi Kerpe Mahallesi Çamlıbel Caddesi üzerinde ikamet ediyorum. Son yıllarda caddemiz üzerine Ecem Sitesi, Kerpe Konakları, Doğaköy Kerpe Evleri, Çamlıbel Konutları, Okan Sitesi, Saklıbahçe Sitesi ve bunun yanında müstakil konutlar olmakla birlikte Kerpe Bungalov ve Kerpe Diem adında iki butik otel de aynı cadde üzerinde yer almaktadır.

Yaz aylarında yukarıda saydığım konutlarda yaşayan halk sayısı binlere yakın sayılara ulaşmaktadır. Buraya turizm amaçlı gelen vatandaşların denizle olan tek bağlantısı Çamlıbel Caddesi üzerinden Paşaağzı Koyuna erişerek karşıya geçmektedir.

Bu yolu kullanan genelde plaj eşyalı tatilciler, bisikletle geçen çocuklar, yürüyüş yapan yaş ortalaması yüksek tatilcilerden oluşmaktadır. Öte yandan artan turizm talebi nedeniyle Kerpe Kandıra yolundaki trafik yükü oldukça artmış, ve Kerpe istikametinden (rampa aşağı) gelen sürücülerin Paşaağzı sapağından çıkan sivilleri görme imkanları maalesef yoktur.

Yaz boyu vatandaşlar bu yoldan tedirginlikle karşıya geçmekte, bir çok kaza ramak kala atlatılmıştır. Küçük mahalle aralarına kasis veya yaya geçidi yapıldığı düşünüldüğünce bine yakın vatandaşın denize tek ulaşım noktası olan bu kavşağa yaya trafik işareti buton ve yaya geçidi, uyarıcı levhalar ile yaya güvenliği sağlanmasını talep ediyorum. Ölümlü bir kaza olmadan, birinin canı yanmadan bu önemli konuyu (yeni sezon başlamadan) programınıza almanızı rica ediyorum.” diyerek yetkililere seslendiler.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑