Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Kenan Seyrek, ‘Bu Kentin Değerleri Var’

Ak Parti Kocaeli Milletvekili aday adayı Kenan Seyrek gazetemize bir dizi açıklamalarda bulundu.

5 Nisan 2023 Saat: 16:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 824 kez okunmuştur

Kenan Seyrek, ‘Bu Kentin Değerleri Var’
Kenan Seyrek, ‘Bu Kentin Değerleri Var’

AK Parti Kocaeli milletvekili aday adaylığı başvurunu yapan Kenan Seyrek, gazetemize yaptığı açıklamasında kendisini tanıtarak, “Biz siyasetin olmadığı yada aktif olarak hareketli olmadığı zamanda sokaktaydık. Dolayısıyla bu kentin genelinde var olan insanın siyasette de kentteki tüm sorunlara hakim olup Ankara’ya taşıyabileceği noktasında bir irade ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

Seyrek; “1973, İzmit Tavşantepe’de doğdum. Şu anda Yeşilova’da yaşıyorum. Kandıralıyız. Kendimi bildim bileli 12–13 yaşlarından beri cemiyetçi bir insanım. Cemiyetlerle uğraşıyorum. İlk cemiyetçilik hayatıma Milli Gençlik Vakfında Kandıra ilçe sekreteri olarak başladım. O dönem benim için çok özel bir dönemdi. Rahmetli Hüdaverdi Bitik ile çalıştık. O dönem için benim gönlümde Minyeli Abdullah figürü olan bu ağabeyimin vefatı bizleri derinden yaralamıştır. Daha sonra memur oldum.

Kocaeli’deki birçok sivil toplum kuruluşunda kurulma ve yürütmesinde emeğimiz ve katkımız olmuştur. Sağlıkçılar Derneği genel başkanlığının ardından Memursen’in kurucularından ve Sağlık-sen başkan yardımcısı olduk. Benim için önemli bir değerdir İDEBİR Derneği, insanı merkeze alan ve insana dokunan ve insani çalışmalara ve kent kültürüne katkı sunan bu derneğin başkanlığını yaptık ve arkadaşlarım ile birlikte çok ciddi ve hayırlara vesile olacak yol aldık.

Bu kent pişmaniye kenti ama sahiplik anlamında eksikliği hissedilir durumda idi ve biz bunun için Mustafa Şahin Bey ile birlikte Pişmaniyeciler Derneğini kurduk. Bize de başkan yardımcılığı nasip oldu. Ardından Kent Konseyi Göç ve Mülteci Komisyon başkanlığını yaptık ve hala görevimiz devam ediyor.

Kocaelispor’un 2 dönem yönetiminde yer aldım. Nebil Uzun’la birlikte, oraya gelene kadar amatör spor kulüplerinde yer aldık. Bu kentin yerel kültürünü yaşatma anlamında her alanda ve platformda katkı sunduk. Dr. Metin Şentürk ağabeyimiz ile birlikte yerel kültür platformunun yönetim kurulu üyeliğini yaptık ve hala devam ediyoruz. Şehrimizde yerel siyaset kadar yerel ticaretinde güçlendirilmesi için çalışmaları başlattık ve Muhammet Ertürk başkanlığında Şener İnce hocamızın da katkıları ile Kocaeli Vizyoner İş İnsanları Derneğini kurduk ve devam ediyoruz.

Bu kent her rengi, dili ve kültürü ile ortak payda da buluşması gereken bir kenttir ve bunun için özellikle Kocaeli Girişimci İş İnsanları derneğinin oluşmasını sağladık. Aydın Burgul Beyin başkanı olduğu dernekte Denetleme kurul başkanı olarak devam ediyoruz. Yaklaşık olarak 30 derneğin başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği bu kardeşinize nasip oldu. Tüm bu birikmişliğimizi kent ve insan adına doğru kullanmak için yola çıktık.

Bizim yola çıkışımız 28 Şubat ile Rahmetli Erbakan Hocamızı boncuk boncuk terletenlere inat başladı. Bizim yolculuğumuz 27 Nisan da 1000 yıl sürecek diyen askeri cuntacılara inat başladı. Bizim yolumuz 15 Temmuz da bizden gibi gözüküp içimizde fitne yuvası haline gelenlere karşı duruş sergilemek için başladı. Bizim yolculuğumuz şerden uzak olmak hayra yakın olmak adına başladı. Bizim yolculuğumuz Mescidi Aksa ‘da mazlumlara zulüm eden, Ramazan ayında vahşetin her türlüsünü Müslümanlara reva gören ve bunu görmezden gelenlere karşı bir duruş sergilemek için başladı.

Bu kentte yaptığı siyasetten ticaret yapmayan adamlardanım. Bu kentte güne göre farklı davranmadım. Bu kentte kişilere farklı konuşmadık. Gece ile gündüzü ayırmadık. Bu kentin değerleri var ve o değerlere saygı duyduk. Kent kültürünün oluşması anlamında katkı sunduk. Yerel kültürlerin yerel unsurların siyasette ön plana çıkması gerekiyordu. Bunu fark ettik.

Bu kentte önemli bir misyon üstlendiğimizi düşünüyorum. Kentin sokağında varız. Bu kentte birçok siyasetçinin zaman içerisind…

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑