Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Kefken’de iki hekim hizmet veriyor

İl Sağlık Müdürlüğü, Kefken’de sağlık hizmetlerinin eksik verildiği yönünde iki iddialara tepki gösterdi. “Kefken’de iki hekim hizmet veriyor” denilirken, yeni görevlendirmelerinde yapılacağı bilgisi verildi

13 Ağustos 2018 Saat: 09:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.608 kez okunmuştur

Kefken’de iki hekim hizmet veriyor
Kefken’de iki hekim hizmet veriyor

Bazı basın yayın organlarında yayınlanan “Kefken’de sağlık hizmeti eksik” başlıklı haber ve Kefken Aile Sağlığı Merkezinde sadece bir doktor olduğu, hastanede çalışanların mağdur edildiği iddiaları ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bilindiği gibi belde, köy ve mahallelerde sağlık hizmeti Aile Sağlığı Merkezlerinde, ilgili yönetmeliğinde belirlenen usûl ve esaslar çerçevesinde aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları tarafından birinci basamak seviyesinde verilmektedir. 

ZORLA ATAMA YOK
Aile hekimlerinin çalışma bölgeleri; nüfus yoğunluğu, idari ve coğrafi şartlar ile kişilerin sağlık hizmeti alma alışkanlıkları göz önünde bulundurularak Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Aile Sağlığı Merkezlerindeki (bir kadro için hekim başına asgari 2000 ve üstü nüfus gerekmektedir) boş kadrolar ilan edilmekte, isteyen aile hekimi olması halinde kura ile yerleştirilmektedir. Yani isteyen olmazsa zorla atama olmamakta, mecburen geçici görevlendirme yapılmaktadır. 

ORADA HEKİM VAR
Haberde adı geçen Kefken Aile Sağlığı merkezinde kadrolu bir hekim görev yapmakta, temmuz ve ağustos aylarında ise nüfus artışı göz önünde bulundurularak ikinci bir hekim verilmekte, ayrıca sahil bölgesinde acil sağlık hizmetleri için 7/24 ve mesaide hizmet veren toplam 2 adet mobil ilave 112 ambulans ekibi görevlendirilmektedir. Haberde yer alan Kefken Aile Sağlığı Merkezinde sadece tek bir aile hekiminin çalıştığı iddiası doğru olmayıp,halihazırda sürekli 2 hekim hizmet vermektedir.

GEÇİCİ GÖREVLENDİRME
Kefken Aile Sağlığı Merkezine yapılması istenen geçici görevlendirmeler için gereken hekim kaynağı olarak hastane acil servisleri ve ilçe sağlık müdürlükleri dışında başka bir seçenek bulunmamaktadır. Kandıra Devlet Hastanesi acil servisi ve Kandıra İlçe Sağlık Müdürlüğünde buraya verilebilecek hekim olmadığından (ve mevzuata göre ilçedeki diğer aile hekimleri burada geçici olarak çalıştırılamadığından), mecburen başka ilçe müdürlüklerinden görevlendirme yapılmaktadır. 

İŞLER AKSAMIYOR
Tüm kurumlarda olduğu gibi sağlık tesislerimizdeki sağlık çalışanları da, yaz döneminde işlerini aksatmayacak şekilde izinlerini münavebeli olarak kullanmakta, ayrıca il bazında ihtiyaç olduğunda bir çok sağlık tesisinde geçici görevlendirme ile çalışmaktadırlar. Haberde mevzubahis edildiği şekilde, mevcut izinleri iyice kısıtlayarak yapılması önerilen ek görevlendirmelerin, büyük bir özveri ile zaten ağır şartlarda çalışan sağlık personelimiz arasında iş barışını ve motivasyonu bozabileceği göz ardı edilmemelidir. 

BÜYÜK ÖZVERİ 
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması beklenen yeni hekim ve sağlık personeli atamaları ile bu tür sıkıntıların giderek azalacağı düşünülmektedir. Sağlık hizmetlerimiz hakkında bazen haklı ve yapıcı eleştiriler olması doğaldır. Ancak diğer taraftan, sağlık çalışanlarımızın ilin tamamında ihtiyaç olan her yerde yaz kış, gece gündüz demeden büyük bir fedakarlıkla çalıştıklarını, herhangi bir aksaklık olmaması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını biliyoruz. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm sağlık personelimize bu özverili çalışmalarından dolayı, değerli halkımıza ise anlayışlarından dolayı teşekkür ediyor, sağlıklı bir yaşam diliyoruz.”

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
NURAY KESİKBAŞ. 14.08.2018 09:08
BEN 11 BİRİMİN HASTASIYIM KESİNLİKLE TEK HEKİM VAR VE YOGUNLUK NEDENIYLEN BEN KENDİ AİLE HEKİMİMDEN ZOR BELA YARARLANIYORUM
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑