Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kefken’de hatıra ormanına ilk fidanı Zeytinoğlu dikti

Avrupa Komisyonunun “Map My Tree” kampanyası kapsamında, 170 bin fidan dikilmesini hedefleyen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Kocaeli Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafından, Kefken’de 10 bin fidan ile bir hatıra ormanı oluşturulacak.

14 Aralık 2023 Saat: 14:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 536 kez okunmuştur

Kefken’de hatıra ormanına ilk fidanı Zeytinoğlu dikti
Kefken’de hatıra ormanına ilk fidanı Zeytinoğlu dikti

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve yerel ortakları, 19 şehirde yaklaşık 170 bin ağacın dikilmesini hedefleyen büyük çaplı bir ağaçlandırma kampanyasını başlattı.

Bu etkinlik, Avrupa Komisyonu'nun küresel "Map My Tree" kampanyasının bir parçası olup, 11 Kasım 2023'te kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü'nde başladı. Kocaeli Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini yürüten Kocaeli Avrupa Birliği Bilgi Merkezi de bu kapsamda Kefken Orman İşletme Şefliği sorumluluk bölgesinde hatıra ormanını hayata geçirecek. Bölgeye proje kapsamında 10 bin ağaç dikilecek.

AB ÜLKELERİNDE 3 MİLYAR AĞAÇ DİKME HEDEFİ
Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Burada Avrupa Komisyonu'nun küresel "Map My Tree" kampanyası kapsamında, Kocaeli Sanayi Odası olarak hatıra ormanı fidan dikim etkinliği yapıyoruz. Avrupa Birliği’nin, Avrupa ülkelerinde 2030 yılına kadar 3 milyar ağaç dikme hedefi var. Biz de bu kapsamda hatıra ormanı oluşturma etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz.

KOCAELİ’DE 10 BİN AĞAÇ DİKECEĞİZ
Türkiye’de 19 ilde Avrupa Birliği merkezleri var, bir tanesi de Kocaeli'nde. Bu merkezlerde toplam ekilecek ağaç miktarı 170 bin. Biz de bugün burada Kocaeli olarak 10 bin ağacın dikilmesi üzerine buluştuk. Katkılarından dolayı Orman İşletme Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum.” dedi.

FİDAN DİKİMİNE ORMAN İŞLETME DESTEĞİ
Kandıra Kefken’de gerçekleştirilen fidan dikiminde Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Genel Sekreter Memet Barış Turabi, İzmit Orman İşletme Müdürü Esra Karali, İzmit Orman işletme Müdür Yardımcısı Yusuf Yaycı, Ağaçlandırma şefi Atakan Kandemir ve Kefken Orman İşletme şefliği personellerinin katılımı ile gerçekleşti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑