Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Kayalık bölgelerde denize girilmeyecek

Valilik tarafından yayımlanan genelge ile deniz kıyısında bulunan kayalık bölgelerde denize girilmesi yasaklandı, uymayanlara ise para cezası kesileceği duyuruldu.

3 Temmuz 2014 Saat: 17:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.480 kez okunmuştur

Kayalık bölgelerde denize girilmeyecek
Kayalık bölgelerde denize girilmeyecek
Valilik, tatil beldelerinde can güvenliğinin sağlanması ve boğulmaları önlemek amacıyla alınan önlemlere ve ikazlara uymayanlara ceza kesilmesi için genelge yayımladı. Bu genelge kapsamında Kandıra Kefken Pembe Kayalar’da, Kerpe bölgesinde bulunan Miço Kayalıkları’nda ve Ömer Ağzı Burnu’nun deniz kıyısındaki kayalık bölgelerde denize girilemeyecek. Jandarmanın ve sahil güvenliğin ikazlarını dinlemeyerek denize girenlere ise idari para cezası uygulanacak. Genelge; Büyükşehir Belediyesi’ne, kaymakamlıklara, İl Jandarma Komutanlığı’na, İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı’na dağıtıldı.
YAYIMLANAN GENELGE Genelgede; 5442 sayılı il idaresi kanununun 11/C maddesi gereğince şu maddeler yer alıyor: 1-Cankurtaran hizmeti verilerek şamandıralar ile tespit edilen alanlar dışında kalan kayalık ve ulaşımın zor olduğu ormanlık alanlarda denize girilmesine izin verilmeyecektir. 2- Denizin içine doğru çeken akıntıların olduğu sahil kesimlerinde boğulma olayları daha sık olarak meydana geldiğinden, buralarda denize girmenin yasak olduğuna dair ilan panoları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilgili belediyelerce bu alanlara monte edilecektir. Bu kapsamda, KOSKEM tarafından cankurtaran hizmeti verilen ve şamandıralarla çevrilen alanlarda, denize girilmemesi yönünde KOSKEM, jandarma, polis ve sahil güvenlik tarafından yapılacak uyarıları dikkate almayanlar hakkında idari para cezası uygulanacaktır. 3- İlgili kurumlar tarafından yüzme alanı olarak şamandıralarla belirlenen alanlara ve plaj bölgesine emniyet açısından zıpkın ve su altı tüfeği ile girilmeyecektir. 4- Deniz içinde yüzme alanı olarak belirlenen yerlere ve plajlara motorlu araçlar ile girilmeyecektir 5- Kefken Pembe Kayaların bulunduğu bölgedeki tüm kayalıklarda, Kerpe bölgesinde bulunan Miço Kayalıklarında ve Ömer Ağzı Burnu’nun deniz kıyısındaki kayalık bölgelerde denize girilmeyecektir. 6- Denize girmenin yasaklandığı yerlerde yüzmek amacıyla denize girenlere ve diğer kararlara aykırı hareket edenlerin fiilleri başka bir suç oluşturmadığı takdirde, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32’nci maddesine göre idari para cezası uygulanacaktır. 7- Alınan kararlara uymayanlar ile ilgili idari işlemler karada jandarma ve polis, denizde ise sahil güvenlik birimleri tarafından yerine getirilecektir.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑