Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Katırcıoğlu, Kandıra'da keten hasadına katıldı

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kandıra’da uzun yıllar sonra ilk defa yetiştirilen keten hasadı için tarlaya indi.

1 Temmuz 2020 Saat: 07:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.649 kez okunmuştur

Katırcıoğlu, Kandıra'da keten hasadına katıldı
Katırcıoğlu, Kandıra'da keten hasadına katıldı

Kandıra’nın önde gelen ancak son yıllarda unutulmaya yüz tutmuş değerlerinden olan Kandıra Keteni, ilçenin verimli topraklarında yeniden can buldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle örnek çiftçi Reyhan Acar tarafından Kandıra’nın Kocakaymaz Mahallesi’nde yetiştirilen keten tarlasında yaklaşık 8 ay sonunda ilk hasat gerçekleşti. Kandıra’nın değerlerine sahip çıkan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu da ilk hasatta üretici ile beraber tarlaya indi ve keten topladı. Katırcıoğlu’na AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ercan Aydın ve Ak Partili ilçe yöneticileri ile belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

K Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez yaptığı açıklamada, “Yerel kültürümüzün en güzel simgesi, keten bezinin hammaddesi ilaç, iplik, çiçek ve otomotiv sanayinin olmazsa olmazı, ithalatına milyonlarca dolar heba ettiğimiz keten anavatanı Kandıra’da uyguladığımız ata tohumu ile üreticimiz Reyhan Acar’ın tarlasında yeniden görme ve tanıtma fırsatı yakaladık. Değerlerimize sözde değil özde sahip çıkmaya söz verdik. Yine yeniden keten dememizde ana fikrin oluşmasına sebep olan İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Ünal ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İhsan Özkan’ın hak ettiği teşekkürü de buradan kamuoyu önünde sunmak isterim. Başta AK Parti Kocaeli Milletvekilimiz Radiye Sezer Katırcıoğlu öncülüğünde tüm vekillerimizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın öncülüğünde eflatun tülbentli kınalı gelin sarıkız ketenin zindandan çıkışını tekrar köylümüze ve milli ekonomimize Kandıra keteni olarak kazandıracaklarından hiç kaygım yoktur” ifadelerine yer verdi.

KAYBOLAN DEĞERLERİMİZ YAŞAM BULUYOR

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımına, “Kaybolan değerlerimiz artık yaşam buluyor. 2 bin yıllık geçmişe sahip geleneğimiz coğrafik işaretli Kandıra bezinin hammaddesi olan keten, Kandıra topraklarında yeşeriyor. Katma değeri yüksek olan keten başta yağı ve lifi ile sanayide ve testilde kullanılan, çok amaçlı bir ürün. Kandıra İlçe Başkanımız Erol Ölmez'e tarım alanındaki unutulmak üzere olan bu güzel çalışmasından dolayı teşekkürler” notunu düştü.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑