Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Katırcıoğlu HDP’lileri TBMM kürsüsünden eleştirdi

AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, TBMM’de çocuk hakları konusunda söz alan HDP’lileri eleştirdi

22 Nisan 2022 Saat: 07:47
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 703 kez okunmuştur

Katırcıoğlu HDP’lileri TBMM kürsüsünden eleştirdi
Katırcıoğlu HDP’lileri TBMM kürsüsünden eleştirdi

AK Parti Milletvekili ve Çocuk Hakları Alt Komisyon Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada HDP Milletvekillerini ağır bir şekilde eleştirdi. Çocuk hakları konusunda konuşan HDP’lilere, “Bu konuda samimiyseniz, neden Diyarbakır annelerinin feryadına hiç kulak vermiyorsunuz” dedi.

HDP’YE CEVAP VERDİ
TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Grubu adına söz alarak HDP Grup Önerisine cevap veren Katırcıoğlu, Pençe-Kilit Operasyonu ve Bursa’da terör saldırısındaki şehitleri anarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Çocuklarımız hayatımızın en değerli varlığı, geleceğimizin teminatı, gözümüzün nurudur. Çocuk meselelerine biz hem insani hem de vicdani olarak yaklaşıp ona göre politikalar ürettik ki bugün dünyada çocuk hakları ve korunmasına yönelik uluslararası bütün sözleşmelere imza atan tek ülkeyiz.

"SAATLER SÜRER"
Çocuğa yönelik şiddette, istismarda, çocuğu korumaya yönelik bütün düzenlemeleri hayata geçirdik. Üç dakikaya 20 yılda neler yaptığımızı sığdırmamız mümkün değil. Burada hepsini anlatmaya kalksak saatler sürer. Çocuk haklarında anayasada ve ceza kanunlarında yaptığımız düzenlemeler Avrupa ile karşılaştırıldığında ne kadar önde olduğumuz görülecektir. HDP’li vekillerin verdiği önergeyi inceledim. Yapılan konuşmaları dikkatlice dinledim. Şimdi çocuk haklarıyla ilgili yaptıkları bu konuşmalarda ve hükümetimize getirdikleri eleştirilerde gerçekten samimiyseler, çocukları gerçekten bu kadar yakından düşünüyorlarsa kendilerine birkaç soru sormak istiyorum.

"EĞER VİCDAN VARSA"
Neden çocukları dağlara kaçırıldığı için feryat eden Diyarbakır annelerini hiç ağzınıza almıyorsunuz, konuşmuyorsunuz? PKK terör örgütünün kız çocuklarımızın, 11-12 yaşındaki çocuklarımızın ellerine verdiği boyundan büyük silahları neden hiç gündeme getirmiyorsunuz? Diyarbakır'a, Muş'a, Bingöl'e, Hakkâri'ye, Şırnak'a gittim, çocuklarla ve aileleriyle konuştum. Anlattıklarını bir dinleseniz burada oturamazsınız, milletimize hesap veremezsiniz. Eğer, vicdanınız varsa çıkıp bu konularda da birer cümle buradan edin.

"KALICI HUZUR"
İnsanlığınız kurumadıysa, vicdanınız kurumadıysa bunlara cevap verin. Onlarla gidin konuşun, çözümle buraya gelin. Ama emin olun orada da çocuklarımızın ve ailelerinin yanında devletimiz, hükümetimiz var. Onları korumak ve sosyal hayata kazandırmak için büyük bir mücadele veriliyor. Ben bu hususta özellikle yaptıkları samimi çalışmalardan dolayı ve bu mücadeleyi veren İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar'a ve bütün güvenlik kuvvetlerimize teşekkür ediyorum. Terörü kurutana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Size rağmen oradaki çocuklarımız ve aileleri için kalıcı huzuru sağlayacağız. Bundan emin olabilirsiniz.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑