Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Katılım yüksek, coşku büyük

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile AK Parti tarafından düzenlenen ve MHP’nin destek verdiği mitinge on binlerce kişi katıldı ve büyük coşku yaşandı. Kocaeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bir kez daha bağrına bastı

19 Mart 2019 Saat: 18:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.327 kez okunmuştur

Katılım yüksek, coşku büyük
Katılım yüksek, coşku büyük

AK Parti düzenlediği ve MHP’nin desteklediği Milli İrade Meydanında yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapılan Büyük Mitinge katılım çok yüksek oldu. 10 binlerce kişinin katıldığı mitingde çok geniş güvenlik önlemleri alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Kocaeli Mitingine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, milletvekillerinin yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, 12 ilçe belediye başkan adayı ve AK Parti ile MHP’nin yöneticileri katıldı. 

OLAĞAN ÜSTÜ ÖNLEMLER
Milli İrade Meydanında miting için olağan üstü önlemler alındı. Yeni Zelanda saldırısının ardından meydanın açık bölgeleri Büyükşehir Belediyesi’nin kum dolu kamyonları dizildi. Alanın Anıtpark tarafında bulunan reklam panoları söküldü ve açık hale getirildi. Alana Dolphin, Anıtpark ve Dünya Göz hastanesi önü olmak üzere 3 ayrı noktadan vatandaşlar didik didik aranarak alındı. Vatandaşların çantalarında bulunan kağıtlar dahi alınmadı. Partililerin üzerinde sloganların bulunduğu dövizleri de çöpe atıldı. 

KADIN VE ERKEKLER AYRI DURDU
Alana vatandaşlar saat 14.30’dan itibaren alınmaya başlandı. Arama noktalarından geçen kadın ve erkekler alanda kendilerine ayrılan bölgeler geçti. Alan 3 ayrı bölüm halinde planlanması dikkat çekti. Ön tarafta erkek ve kadınların ayrı durduğu 2 bölüm bariyerle ayrıldı ve bariyerlerin arasında yaklaşık 1 metrelik aralıkta sağlık ekipleri mitingde fenalaşan vatandaşlara müdahale için durdu. Alanın arka kısmı ise kadın ve erkeklerin karma durduğu bir yer oldu. 

TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ
Miting alanına ulaşımın kolaylaştırmak ve kapanan yollar nedeniyle vatandaşın mağduriyetini gidermek için Büyükşehir Belediyesi saat 12.00 ile 18.00 arasında ücretsiz olmasına karar verdi. tramvayları bundan sonra yapılacak mitinglerde de miting saatine göre ücretsiz olacak. Bu uygulama özellikle kent merkezine gelen vatandaşların mağdur olmaması için büyük önem taşıyor. 

SAĞLIK KABİNİ OLUŞTURULDU
Alanda yoğun katılım nedeniyle izdiham olmaması için önlemler alındı. Aynı zamanda alanda sıcaklık ve yoğun katılım nedeniyle fenalaşacak vatandaşlara müdahale edilmesi için çok sayıda sağlık çalışanı görev yaptı. Milli İrade Meydanını kapalı alanında 8 kişilik revir alanı kuruldu. Alanda yerinde müdahale edilen ve kendine gelmeyen vatandaşlar bu alanda ayakta tedavi edildi. 

DEV PANKARTLAR
Alanın çevresinde parti bayrakları ile süsleme yapılırken, alanın üstünde daha önce parti bayrakları ile yapılan gölgelikler yapılmadı. Alanın çevresinde AK Parti’nin seçim sloganlarının bulunduğu pankartlar asıldı. Milli İrade Meydanın kapalı alanın üstünde reklam alanı olarak kullanılan bölge 12 ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin fotoğraflarının bulunduğu pankart asıldı. Alanda 130 bin su ve 130 bin bayrak dağıtıldı. 

GENÇLER SARI TİŞÖRTLERLE GELDİ
AK Parti İl Gençlik Kolları’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının bastırıldığı sarı tişörtlerle alana geldi. Alanda gençlik kolları sarı tişörtleri ile alanda vatandaşlara yardımcı oldu ve su ve bayrakların dağıtılmasına destek verdi. gençler alanın erkeklere ayrılan bölümünde en önde durarak Erdoğan’a destek veren sloganları daha rahat duyurmak için yerlerini aldı. 

 TÜM ADAYLAR SAHNEYE ÇIKARTILDI

Mitingde 13 belediye başkan adayının tanıtımının ardından İl Başkanı Abdullah Eryarsoy katılımcılara seslendi. 31 Mart’ın sadece bir yerel seçim olmadığını, 31 Mart’ın istihdam, istikbal, kader ve beka meselesi olduğunu kaydetti. Rotası çizilen büyük Türkiye için canda cananında feda olabileceğini söyleyen Eryarsoy, “Kocaeli AK Parti’nin kalesi. Canla başla çalışıyoruz. Bu kaleden Allah’ın izni ile bir taş eksilmeyecektir. Tüm ilçelerimizde AK Parti’nin bayrağını en yükseğe çekeceğiz. 

13’TE 13 OLACAK
Bugüne kadar en yüksek oyu alacağız. Dörtlü şer ittifakına, dörtlü kıyamet alametine sandıkta dört dörtlük bir cevap vereceğiz. Vatanımızı böldürmeyeceğiz, ezanımızı susturmayacağız, bayrağımızı indirmeyeceğiz. Büyük Türkiye yoluna tam yol devam edecek. Hedefimiz yine 13’te 13’tür ve öyle olacaktır. Bahtımız bir olsun, gönlümüz bir olsun 13’te 13 olsun” dedi. 

KARAOSMANOĞLU HELALLİK İSTEDİ

Çalışınca oluyor sloganları ile kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Buradan çok güzel görünüyorsunuz. Kocaeli’ye yakışan bu. 15 yılda kimsenin başını öne eğecek bir iş yapmadık. Yapılan hizmetlerin hiçbiri tek başına yapmadım. Ne yaptıysak tüm kardeşlerimizin imzası, alınteri, gönlü ve duası var. 15 yıl bitti biz de teskere alacağız. Bilerek hiçbir kardeşimi kırmadım ve yanlış bir iş yapmadım. Hakkınızı helal edin. Sizleri çok seviyorum. Çalışma arkadaşım Tahir Büyükakın’ı önce Allah’a sonra size emanet ediyorum” dedi. 

 

YENİLİKLERE VE ENLERE İMZA ATACAĞIZ

Gönül belediyeciliğini inşa etmeye geldiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, “Başkanın herkesin başkanıolduğu yeni bir belediyecilik anlayışını ortaya koyacağız. 15 yılda belediyecilikte sayısız hizmetlere ve enlere imza attık. Yeni dönemde de yeniliklere ve enlere hep birlikte imza atacağız. 31 Mart gecesi emaneti sizden alarak Kocaeli’de 13 sıfıra imza atmayı hedefliyoruz” dedi. 

GELECEK KOCAELİ’DE ŞEKİLLENİYOR
Zonguldak, Sakarya’nın ardından Kocaeli’nin çok güzel olduğunu söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Kocaeli çapulcularla mücadele eden Cumhurbaşkanımızla beraber onlara memleketi dar ediyor. Kocaeli’ni üretimin dinamosu haline getirdik. 15 yılda 89 bin insana iş imkanı verdik. 5 yeni OSB kurduk ve burada 100 binin üzerinde istihdamla Kocaeli’de refah arttı. Kocaeli teknoloji ile parlasın istiyoruz. Bunun için 143 firmaya AR-Ga ve tasarım merkezi desteği verdik. 5 tekno park kurduk. Bilişim Vadisini Kocaeli’de inşa ettik. Birinci etap bitti. Türkiye’nin geleceği için bir üs olacak. Attığımız tüm adımlar sayesinde 16 senede 3 kat büyüdü. Kocaeli Türkiye’nin gururu oldu. Ekonomiyi büyütmede Kocaeli bizim için en önemli yol arkadaşlarımızdan biridir. 31 Mart’a sandıklardan partimizin birinci çıkacağına inanıyorum” dedi. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑