Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Kardeşlere maaş bağlandı

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kandıra Döngelli Köyü'nde yaşayan ve milyonda bir görülen genetik bir deri hastalığı nedeniyle vücutlarında yaralar çıkan Serpil ve Ba...

11 Mayıs 2009 Saat: 01:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.868 kez okunmuştur

Kardeşlere maaş bağlandı
Kardeşlere maaş bağlandı

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kandıra Döngelli Köyü'nde yaşayan ve milyonda bir görülen genetik bir deri hastalığı nedeniyle vücutlarında yaralar çıkan Serpil ve Barış Aygün kardeşlere toplam 870 YTL aylık bağladı

 

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamdi Kadıoğlu, Kandıra'nın Döngelli Köyü'nde yaşayan ve milyonda bir görülen Epidermolizis Büllozo (genetik bir deri hastalığı) nedeniyle vücutlarında yaralar çıkan, 16 yaşındaki Serpil Aygün ile 5 yaşındaki kardeşi Barış Aygün'e toplam 870 YTL aylık bağlandığını bildirdi. Kadıoğlu, aileye ilk ödemenin mart ayında yapılacağını belirtti.

 

Asgari ücret kadar 

Kadıoğlu, dün yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ""Gazetenizin 09 Şubat 2008 tarihli nüshasında ""Devlet elini uzattı"" başlıklı haberinize konu olan, Kandıra Döngelli Köyü'nde ikamet eden Barış ve Serpil Aygün kardeşlerin annesi Melek Aygü'ün, 10.01.2008 tarihinde kurumumuza yapmış olduğu müracaat üzerine 25.01.2008 tarihinde ailenin ikametinde incelemede bulunduk.

 

Özürlü sayılıyorlar

5378 sayılı Özürlüler Kanunu kapsamında 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu'nun ek 7. maddesine istinaden ""Bakıma muhtaç özürlülerin tespiti ve bakım hizmeti esaslarının belirlenmesine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılması hakkında yönetmelik"" esasları gereğince Aygül kardeşlerin bakıma muhtaç özürlü oldukları tespit edilmiş ve işlem başlatılmıştır.

               

Toplam 870 YTL maaş

İlgili yönetmelik gereği il müdürlüğümüzün 01.02.2008 tarihli onayıyla anne Melek Aygül'e, onay tarihinden itibaren her ay çocuk başına net bir asgari ücret tutarında ödeme yapılması uygun görülmüştür. Aygül ailesine ilk ödeme mart ayında yapılacak. Her iki kardeş için 870 YTL tutarındaki yardım. Kurumumuz tarafından devam ettirilecek. Böylece aile müdürlüğümüzce kontrol altına alındı.”

 

Haberimiz üzerine

Aygün kardeşlerin dramı, 6 Şubat Çarşamba günkü gazetemizde yer almıştı. Haberimizde milyonda bir görülen Epidermolizis Büllozo nedeniyle bütün vücutlarını saran yaralar yüzünden büyük acılar çeken Serpil ve Barış Aygün'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istediğini duyurmuştuk. Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal da haberimiz üzerine harekete geçmişti.

            

Erkal ziyaret etti

Erkal, İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık, İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Akın Kaynarpınar ve Kandıra Sağlık Grup Başkanı Dr. Özgür İpçi ile birlikte Aygün ailesini, evlerinde ziyaret etmiş, ziyaretin ardından çocuklar hastaneye kaldırılmış, aileye çeşitli yardımlarda bulunulmuştu. Kaymakam Erkal, bu ziyarette aileye bir de ev yaptırılacağı müjdesini vermişti.

 

Ailenin yüzü gülüyor

Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuda malzeme yardımı beklediklerini ifade eden kaymakam Erkal'ın bu girişimlerini de 9 Şubat tarihli gazetemizde duyurmuştuk. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Serpil ve Barış kardeşleri, hastanede ziyaret etmiş, aileye yardım sözü vermişti. Üst üste gelen yardımlar ise Aygün ailesinin neşesini artırmıştı.

            

Ailenin dramı

Yıkık dökük 2 katlı bir evde oturan, yalnızca çocuklarına yetebilecek kadar süt verebilen 1 inekten başka bir şeyleri olmayan ailede hastalık ilk olarak Serpil'de görülmüştü. Doğduğunda normal bir çocuk olan Serpil büyüdükçe vücudunda yaralar çıkmaya başlamıştı. Zaman içinde parmakları birbirine yapışan Serpil'in hastalığı ailenin diğer çocuğu Barış'ta da görülmüştü.

 

Umutları arttı

Çok temiz bir ortamda yaşamaları ve yaralarının düzenli olarak pansuman edilmesi gereken kardeşler ne yazık ki alt katı ahır olarak kullanılan bir evde yaşam

mücadelesi veriyordu. Aygün kardeşlerin anne ve babası ise çocuklarının tedavi edilmesini ve sağlıklarına kavuşup, okula gidebilmelerini istiyordu. Son gelen yardımlarla birlikte, ailenin çocuklarının sağlığına kavuşacağı ümidi arttı.

 

 Ünal CANKURT



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑