Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Genel

‘Kanlı Öykü Festivali’ meclis gündeminde

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Zeytinburnu Öykü Festivali’nde sahnelenen bir oyunda çocuklara kadın cinayetinin izletilmesi olayını TBMM’ye taşındı

3 Mart 2016 Saat: 01:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.651 kez okunmuştur

‘Kanlı Öykü Festivali’ meclis gündeminde
‘Kanlı Öykü Festivali’ meclis gündeminde

İstanbul Zeytinburnu Belediyesi tarafından 16-20 Şubat tarihleri arasında Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali gerçekleştirilmiş, festivalin kapanış gecesinde 'Sedir yaprağı' isimli oyunda Rıdvan isimli çocuğun babası, kendisini bir berberle aldattığı için annesini silahla vurması olayı çocuklara izlettirildiği iddia edilmişti. Çocuklara açık açık ‘anneniz aldatırsa onu öldürün’ mesajı veren oyunun sahnelenmesi CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in dikkatini çekerken, konu ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tarafından yanıtlanması için soru önergesi sundu.

BOŞUNA MI DİRSEK ÇÜRÜTÜYORUZ?
Kadın cinayetini tema alan ve ölüm sahnesinde kurusıkı silah patlatıldığı öne sürülen oyun hakkında açıklamada bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Kapanış gecesine dahil olup oyunu izleyen veliler, çocuklarının, çok korktuğunu ve ağladığını, festivalden ayrılmak istediklerini belirtiyor. Gerek üyesi bulunduğum Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda, gerek Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi Araştırması Komisyonu’nda, gerekse partimizin Kadın-Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme-İzleme Komisyonu çalışmalarında kadına yönelik şiddet olaylarının önüne nasıl geçeceğimizi tartışarak dirsek çürütüyoruz. Önlemeye çalıştığımız şiddet meşrulaştırılmaya çalışılarak çocukların önüne sürülüyor. Bizler meclis çatısı altında şiddet olaylarının önüne nasıl geçeceğimizi düşünedururken, bir belediye tüm vahşiliği ile bizim yaptıklarımızı nasıl hiçe sayabiliyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑