Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra'ya yeni santral kuruluyor!

Orange Diamond Enerji, 304 milyon TL yatırımla Kocaeli’de 23,4 MW kurulu gücünde Nasuhlar Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

25 Mart 2024 Saat: 09:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.257 kez okunmuştur

Kandıraya yeni santral kuruluyor!
Kandıra'ya yeni santral kuruluyor!

İzmit ve Kandıra sınırları içinde 23,4 MW kurulu gücünde Nasuhlar Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 23,4 MWh kapasiteli Elektrik Depolamalı Üretim Tesisi (EDT) kurulacak.

Kandıra İlçesi, Nasuhlar ve Çalyer Mahallesi ile İzmit İlçesi, Şahinler ve Çağırgan Mahallesi sınırları içerisinde Orange Diamond Enerji Üretim Limited Şirketi tarafından 23,4 MW kurulu gücünde Nasuhlar Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 23,4 MWh kapasiteli Elektrik Depolamalı Üretim Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 304 milyon TL olarak tahmin ediliyor.

Kurulacak olan rüzgar enerji santralinde her biri 3,9 MW kurulu gücünde toplam 6 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca proje kapsamında 23,4 MWe/23,4 MWh Kurulu güce sahip olacak Elektrik Depolama Tesisi kurulacak.

Santralde yılda yaklaşık 94 milyon kWh elektrik üretilmesi bekleniyor. Üretilecek enerji Kocaeli 380 TM'nin OG Barası’na girdi-çıktı bağlantısı ile Kocaeli başta olmak üzere yurt geneline verilmek üzere enterkonnekte sisteme aktarılacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑