Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra'ya yeni bir rüzgar santrali daha geliyor!

Kocaeli’de peş peşe yapılan rüzgar santrallerine bir yenisi daha ekleniyor. Kandıra Nasuhlar ve Çalyer Mahallesi ile İzmit Şahinler ve Çağırgan Mahallesi sınırları içerisinde yer alacak.

14 Mart 2024 Saat: 20:16
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.704 kez okunmuştur

Kandıraya yeni bir rüzgar santrali daha geliyor!
Kandıra'ya yeni bir rüzgar santrali daha geliyor!

Kocaeli’de daha önce yapımına başlan ve büyük tartışmalar sebep olan rüzgar santrallerine bir yenisi daha ekleniyor. Orange Diamond Enerji Üretim adlı şirket tarafından, İzmit ve Kandıra sınırları içinde kuruması planlanan rüzgar enerji santrali için proje hazırladı.

Hazırlanan projeye göre santral, Kandıra Nasuhlar ve Çalyer Mahallesi ile İzmit Şahinler ve Çağırgan Mahallesi sınırları içerisinde yer alacak. Gerçekleştirilmesi planlanan proje kapsamında 6 adet türbin kullanılacak. Santralin toplam kurulu gücü 23,4 MWm/23,4 MWe olacak. Bu kurulu güç ile yılda toplam 93.600.000 kWh/yıl elektrik üretimi planlanıyor. Ayrıca proje kapsamında 23,4 MWe/23,4 MWh Kurulu güce sahip olacak elektrik depolama tesisi kurulacak.

Proje maliyetinin 304 milyon 200 lira olduğu açıklanan rüzgar enerji santrali ile ilgili ÇED süreci başlatıldı. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar, süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve önerilerin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına gönderilebileceği belirtildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑