Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra'ya Çöp Bertaraf Tesisi yapılmasına izin verdi

Kocaeli’nin çöp sorununu çözecek Kandıra’daki bertaraf tesis için önemli bir gelişme yaşandı. Orman Genel Müdürlüğü Kandıra Akçakese ve Sokak Hayvanları Kasabası arasındaki bölgede Çöp Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama alanı yapılmasına izin verdi.

11 Ekim 2023 Saat: 10:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.836 kez okunmuştur

Kandıraya Çöp Bertaraf Tesisi yapılmasına izin verdi
Kandıra'ya Çöp Bertaraf Tesisi yapılmasına izin verdi

Kocaeli’nin en önemli sorunlarından biri olan çöp meselesinde önemli bir eşik aşıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çöp sorununun çözümü için iki yöntem belirlemiş ve her ikisi için de süreç başlatılmıştı. İZAYDAŞ’ın içinde AR-GE çalışması devam eden, 2 yıldan fazla süredir deneme çalışmaları bitmeyen yakma tesisinden nihai bir sonuç çıkmadı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından lisans almak için İZAYDAŞ’taki tesiste ÇED sürecini başlatan firmanın lisansını alıp AR-GE çalışmalarını ne zaman bitireceği net olmadığı için Büyükşehir, Kandıra’daki bertaraf tesisi çalışmalarını hızlandırdı.

ALAN İÇİN İZİN ÇIKTI
Bilindiği gibi İZAYDAŞ’ta azalan depolama alanı karşısında yeni tesis için yer arayışı sonrası Kandıra Akçakese ile Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası arasında bir nokta belirlenmişti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın seçim beyannamesinde de yer alan Çöp Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi için geçtiğimiz yıl alınan Mahalli Çevre Koruma Kararı’nın ardından önemli bir gelişme daha yaşandı. Tesisin ÇED sürecinin başlaması için en önemli adım atıldı. Orman Genel Müdürlüğü, bölgede Çöp Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama alanı yapılmasına izin verdi. Alanda ilgili bakanlıklar fizibilite çalışmasına başladı ve yakında ÇED sürecinin başlaması bekleniyor.

YAPILACAK TESİS ÇÖP SORUNUNU ÇÖZECEK
Çöp Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi hayata geçirildiğinde ilimizin çöp sorunu tamamen ortadan kalkacak. Çevreye zarar vermeyen son teknolojiyle donatılarak yapılması planlanan tesisin hayata geçirilmesiyle birlikte İZAYDAŞ asli işlevi olan tehlike atık bertaraf görevini yerine getirecek. Evsel atıklar ise yeni tesiste bertaraf edilecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑