Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra'nın rüzgar türbinleri vatandaşa sorulacak

Orange Diamond tarafından Kandıra'ya yapılacak olan yeni rüzgar türbinleri projesinde sıra halkın katılım toplantısına geldi. Firma, projesini vatandaşlara anlatacak

8 Nisan 2024 Saat: 17:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.023 kez okunmuştur

Kandıranın rüzgar türbinleri vatandaşa sorulacak
Kandıra'nın rüzgar türbinleri vatandaşa sorulacak

Önünün açık olması sebebiyle özellikle Babalı mevkiinin yoğun rüzgar aldığı Kandıra, daha önce de iki firmanın RES projesiyle gündeme gelmiş ve türbinler yapılmıştı. Bu anlamda, Kocaeli’de rüzgar türbinlerinin gözdesi iki ilçeden biri olan Kandıra’da yeni bir RES projesi için kollar sıvandı.

6 ADET TÜRBİN
Bu kapsamda, Orange Diamond Enerji Üretim Limited Şirketi, Kandıra Nasuhlar’da hayata geçirilecek yeni bir RES projesi için çalışmalara başladı, ÇED başvurusunu yaptı. Firmadan yapılan başvuruya göre, Nasuhlar’a her biri 3.9 MWm gücünde 6 adet rüzgar türbini dikilmesi planlanıyor.

304 MİLYON LİRA
Söz konusu proje kapsamında yılda toplam 93 milyon 600 bin kWh (Kilovatsaat) elektrik üretiminin yapılması planlanıyor. Bununla birlikte proje kapsamında 23.4 Mwe/ 23.4 MWh kurulu güce sahip olacak bir Elektrik Depolama Tesisinin kurulması planlanıyor.

ÇED TOPLANTISI YAPILACAK
Söz konusu proje, ÇED başvurusunun yapılmasının ardından vatandaşa da düzenlenecek olan halkın katılım toplantısı ile anlatılacak. Öngörülen maliyeti 304 milyon 200 bin lira olan projenin ÇED toplantısı, 9 Mayıs tarihinde yapılacak. Toplantının yeri ve saati ise henüz kesinlik kazanmadı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑