Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıralılar Baraja Karşı

İstanbul’ûn sorunun çözümü için DSİ tarafından Kandıra’da baraj yapılacağının ortaya çıkması ilçede farklı tepkilere neden oldu. Kandıralıların bir bö...

11 Mayıs 2009 Saat: 03:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.584 kez okunmuştur

Kandıralılar Baraja Karşı
Kandıralılar Baraja Karşı

İstanbul’ûn sorunun çözümü için DSİ tarafından Kandıra’da baraj yapılacağının ortaya çıkması ilçede farklı tepkilere neden oldu. Kandıralıların bir bölümü özellikle tarımı ve doğal güzellikleri öldüreceği gerekçesiyle fikre sıcak bakmıyor.

 

DSİ Kandıra’da İstanbul’un su sorununun çözmek amacıyla baraj kurmak için çalışmalar başlatılmıştı. Önceki gün gazetemizde de haberi yer alan çalışma kapsamında Kurtyeri, Ballar ve Duraklı Köylerinde 9 bin dönüm alanda kamulaştırma yapılacak. Baraj yapımı için bin ev ile 35 işyeri İstimlak edilecek. DSİ’nin Kandıra’da başlattığı bu çalışma ilimizin önemli isimlerinin yanı sıra bölge sakinlerinde tepkisine neden oldu. Gazetemizde yer alan haber sonrası ilçemizde İstanbul’un su sorununun çözümü için baraj yapılacağını öğrenen Kandıralılar projeye farklı tepkiler gösterdi. Kimisi baraj yapılmasından yana tavır koyarken özellikle karşı çıkanların ortak noktası doğal güzelliklerin ve tarım alanlarının baraj altında kalacak olması.

 

 

Doğal Güzellikleri Bozamayacaklar

Sefa Sirmen zamanında İstanbul’a bakan 2 tane baraj yapmıştı. Bu iktidar bu barajıda kuruttu. Sıra Kandıra’ya mı geldi? Biz buna izin vermiyoruz. Kandıranın doğal güzelliğini bozamayacaklar.

 

Nerede Geçinip Yaşayacağız

Barajın yapılmasını istemiyorum. Köyümüzden evimizden olacağız. Çok tedirginim. Her şeyimiz yok olacak. Bazılarımız çiftçilikle geçiniyor. Nerede geçinip nerede yaşayacağız. Baraj olayını kaldırsınlar.

 

Faydalı Olmayacaksa Baraj Yapılmasın

Benim Düşüncem Kandıra’ya baraj kurulmasından yana. Çünkü hem Kandıra Halkı için hem de Kandıra için iyi olacaktır. Her taraf arazi olduğuna göre bize de su lazım. Ama faydalı olmayacaksa da yapılmasın.

 

Kandıra’mızdan Ellerini Çeksinler.

En başta Kandıra’mızın doğal güzelliği var, onu yok edecekler. Köyde yaşayan arkadaşlarımız evlerinden olacaklar. Bu barajı istemiyoruz. Bize hiçbir faydası yok. Kandıra’mızdan ellerini çeksinler.

 

Barajın Bizlere Faydası Olmayacak

Başta Köyde yaşayan arkadaşlarımız evlerinden ve köylerinden olacak. Daha sonra biz Kandıra’yı Turizm alanı diye biliyoruz. Barajın faydası olmayacak. Aksine bizi kötü edecek. O yüzden baraj yapılsın istemiyoruz.

 

İlçenin Tabiat Yapısını Olumsuz Etkileyecek

Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑