Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Kandıralı Öğrenciler Hayal Ülkelerini Tasarladılar

Kandıra Akçakoca İlkokulu 4’ncü sınıf öğrencileri, My Imagınary Country (Hayal Ülkem) etwinnning projesinde görev alarak, kendi hayal ülkelerini oluşturdular.

12 Haziran 2021 Saat: 07:13
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.178 kez okunmuştur

Kandıralı Öğrenciler Hayal Ülkelerini Tasarladılar
Kandıralı Öğrenciler Hayal Ülkelerini Tasarladılar

Kandıra Akçakoca İlkokulu 4’ncü sınıf öğrencileri İngilizce Öğretmenleri Filiz Efe İnci ve Ufuk Demir’in ortaklaşa organize ettikleri etwinnning projesinde görev aldılar. Proje ortakları Selda Yakut Balıkesir-Türkiye, Joanna Kiełkowska Kondej Torun-Polonya, Mafalda Ferriara Porto-Portekiz ile birlikte çocuklar ortak okullar arası bir bilgi yarışmasına katıldılar. Ayrıca web 2.0 araçlarını ve yaratıcılıklarını kullanarak kendi hayali ülkelerini oluşturdular.

ÜLKEMİZİ TANITTILAR

Proje Ocak ayında onayını aldıktan sonra diğer ortaklar ile zoom üzerinden toplantılar düzenleyerek projenin aşamaları belirlediler. Proje için logolar ve posterler hazırlandı ve seçimler yapıldı. Öğrenciler Türkiye’yi tanıtan sunumlar hazırlayarak zoom üzerinden ülkemizi tanıttılar. Başka ülkelerden ve şehirlerden öğrencilerle iletişim kurarak  bilgi paylaşımında bulundular. Öğrenciler farklı ülkelerin, kültürlerin, farklı gelenekleri, dilleri, bayrakları, iklimleri, yemekleri, giyim tarzları olduğunu öğrendiler. Böylelikle farklı kültürlere saygı duymayı öğrendiler.

YENİ BİR DÜNYA

Ayrıca proje kapsamında ülkeler hakkında bilgi yarışmalarına katılan öğrenciler, Web 2.0 araçlarının kullanımını öğrenip kendi hayali ülkelerini tasarladılar. Kendi ülkelerinin bayrağını, haritasını, dilini ve insanlarını tasarlayan öğrenciler, Mayıs ayında toplanarak yarattığı ülkeler ile yeni bir dünya oluşturdular. Öğrenciler ve öğretmenler için güzel bir deneyim olurken, çocuklar öğrendikleri yabancı dili kullanma fırsatı yakaladılar.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑