Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Kandıralı çiftçilere sulama semineri

‘Kocaeli’de Tarımsal Sulama Yöntemlerinin Modernizasyonu’ projesi kapsamında Kandıra’daki çiftçilere seminer verildi

5 Ekim 2012 Saat: 17:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.107 kez okunmuştur

Kandıralı çiftçilere sulama semineri
Kandıralı çiftçilere sulama semineri
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Köye Hizmet Şube Müdürlüğü, Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kandıra Belediyesi ve Arıklar Sulama Birliği ortaklığıyla kazanılan “Kocaeli’de Tarımsal Sulama Yöntemlerinin Modernizasyonu” adlı AB projesinde sona gelindi.
293 ÇİFTÇİYE EĞİTİM VERİLDİ Yaklaşık 17 ay önce başlayan proje kapsamında ilk olarak eğitim verilecek köyler belirlendi. Kandıra’nın 14 köy ve 3 mahallesinde uygulanan projede çiftçiler, yapılan bilgilendirmenin ardından muhtarların aldığı kayıtlarla belirlendi. Çiftçilere yönelik eğitim öncesi bilgilendirme toplantısının ardından Kasım 2011’de eğitimler verilmeye başlandı. 293 çiftçinin katıldığı eğitimler Kandıra’daki Kırkarmut Şehit Er Ahsen Budak İlköğretim Okulu’nda verildi.
PROJE ÇOK ÖNEMLİ BİR FIRSAT Prof. Dr. Senih Yazgan Kandıra Kaymakamlığı Konferans Salonu’ndan çiftçilere verimli sulama hakkında sunum yaptı. Kandıralı çiftçilere sulama konusunda ipuçları veren Yazgan: “Üretim ve pazarlama kadar unsur, verimli sulama da çok önemlidir. Dünyada en değerli madde hava ve su olduğuna göre suyu verimli kullanmalıyız. Bugün tarla bahçe sulamak için bulduğumuz suyu yarın içmek için bile bulamayabiliriz. O yüzden AB projesi çok önemli fırsattır. Projeyle çiftçilerimiz çok daha verimli ve ekonomik değeri yüksek ürünler yetiştirecektir.” dedi.
14 KÖY VE 3 MAHALLEYİ KAPSIYOR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin amacı, Avrupa’da damla sulama konusunda yeniliklerin araştırılarak geleneksel tarım üretim yapısının modernleşmesine katkı sağlamak. Proje kapsamında Kandıra’da AB standartlarında bir yerel yönetim uygulaması dönüşümü sağlanacak. 18 ay sürecek bu proje ile birlikte Kandıra İlçesi Arıklar Gölet’inden su alan 14 köy ve 3 mahallede, ‘Damla Sulama’ yönteminin yaygınlaştırılması yolu ile Tarla Bitkileri Yetiştiriciliği’nden, Bahçe Bitkileri (Meyve ve Sebze) yetiştiriciliğine geçilmesi sağlandı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑