Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Kandıra'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı!

Bir çok ilde orman yangınlarını önlemek amacıyla yeni tedbirler alınıyor. Her gün yüzlerce, hafta sonları ise binlerce tatilciyi ağırlayan Kandıra İlçesinde, ormanlık alanlara giriş, ikinci bir emre kadar yasaklandı.

24 Ağustos 2023 Saat: 08:41
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.028 kez okunmuştur

Kandırada ormanlık alanlara giriş yasaklandı!
Kandıra'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı!

Çanakkale'de çıkan ve 2 günden bu yana devam eden orman yangını, yine Bilecik ve Bursa'da yaşanan yangınlar sonrası, ormanlık alanların korunması amacıyla yeni tedbirler alındı. Kocaeli'nde ise her gün yüzlerce, her hafta sonu ise binlerce tatilciyi ağırlayan Kandıra İlçesinde, alınan tedbirler doğrultusunda ruhsatlı mesire alanları dışında, tüm ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığı öğrenildi. Bilindiği üzere, Haziran ayında il genelinde her türlü ormanlık alanlarda; mangal vb. ateşli piknik yapılması, dilek feneri, meşale, havai fişek vb. yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemeler sokulması, kullanılması ve konaklama yapılması yasaklanmıştı. Bu yasaklar ise hala devam ediyor.

VALİ YAVUZ'DAN PAYLAŞIM
Öte yandan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'da, sosyal medya hesabında orman yangınları ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Yavuz, “Sevgili Kocaelililer, ormanlarımızı korumak için başta güvenlik birimlerimiz ve orman teşkilatımız olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız teyakkuz halindedir. Hava sıcaklıklarının artması, nem oranının düşmesi ve rüzgar hızı orman yangınları riskini artıyor. Bu nedenle her bir vatandaşımızın sorumluluk bilinci ile hareket etmesi ve telafisi imkansız sonuçların doğmaması için dikkatli ve tedbirli olalım !Sizlere ve aldığımız tedbirlere güveniyoruz” ifadeleri ile bir paylaşımda bulundu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑