Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra'da ormanlık alana rüzgar türbini için izin çıktı!

Kandıra'da Dikili Rüzgâr Enerji Santrali’nin kapasite artışı projesi kapsamında 3 yeni rüzgar türbini için ÇED olumlu kararı yayınlandı. Bu yeni türbinler ormanlık alana kurulacak ve alandaki ağaçlar kesilecek…

27 Mart 2024 Saat: 07:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 987 kez okunmuştur

Kandırada ormanlık alana rüzgar türbini için izin çıktı!
Kandıra'da ormanlık alana rüzgar türbini için izin çıktı!

Kocaeli Kandıra Res Elektrik Üretim A.Ş.’nin işlettiği Kandıra İlçesi, Çamkonak Köyü mevkiindeki Dikili Rüzgâr Enerji Santrali kapasite artıracak. Mevcutta işletilen (6,8 MWm/5 MWe) kapasiteli 2 adet türbinde yazılımsal olarak kapasite artışı yapılacak ve 2 adet türbine 3 adet daha eklenecek ve türbin sayısı toplam 5’e çıkarılacak. Ormanlık alana türbin inşa edilecek olan projeyle ilgili Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlandı ve “ÇED olumlu” kararı duyuruldu.

EKONOMİK ÖMRÜ 49 YIL
Proje kapsamında kapasite artışına konu 45 milyon TL’ye mal olacak 3 adet türbin orman alanına kurulacak. Kurul Kararına göre, projenin inşaat süresi 30 ay olarak belirlendi. Projenin inşaat montaj aşamasında 47 kişi, işletme aşamasında ise 11 kişinin çalışması planlandı. Projenin ekonomik ömrünün 49 yıl olacağı öngörülüyor.

ORMAN KESİM İZNİ ALINACAK
Projenin teknik olmayan özetinde “Türbin alanları orman arazinde olup, 30.11.2021 tarih ve 31675 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Orman Kanununun 17’nci Maddesinin Üçüncü Fıkrasının Uygulanması Hakkında Yönetmelik” kapsamında Orman Önizni ve Orman Kesin İzni alınacaktır.” ifadelerinin yer aldığı görülüyor. Kocaeli Kandıra’da bu proje için yüzlerce ağaç yok edilecek.

(Görseller proje raporundan alınmıştır)

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑