Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Kandıra'da O bölgelerde kamp yapılması yasaklandı

Kandıra Kaymakamlığı, 2022 yaz sezonunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına bazı bölgelerde kamp yapılması, ateş yakılması ve denize girilmesinin yasaklandığını duyurdu.

1 Haziran 2022 Saat: 10:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.008 kez okunmuştur

Kandırada O bölgelerde kamp yapılması yasaklandı
Kandıra'da O bölgelerde kamp yapılması yasaklandı

Havaların ısınmasıyla birlikte yaz döneminde Kandıra’ya yönelen turizm amaçlı olağanüstü bir araç ve insan akını olduğu ve bunun her yıl daha da arttığı görülürken, bu durum orman yangınları, trafik kazaları, boğulma vakaları ile asayiş olaylarında artışa, kamu düzeni ve güvenliği ile genel sağlığı olumsuz etkileyen konulara sebep oluyor. Bu kapsamda Kandıra Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada 2022 yaz sezonunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına bazı bölgelerde kamp yapılması, ateş yakılması ve denize girilmesinin yasaklandığı belirtildi.
İŞTE O BÖLGELER;
1 Haziran- 1 Kasım 2022 tarihleri arasında resmi tescilli piknik-mesire alanları harici ormanlık alanlarda mangal, semaver ve benzeri ateşli piknik yapılması, dilek feneri, meşale, hava fişek gibi malzemelerin sokulması, kullanılması, konaklama yapılması yasaklandı. Yine bu tarihlerde ormana bitişik ve yakın olan ruhsatlı mesire, kamp, kamping vb. yerlerde asli faaliyet alanı dışında etkinliklerin düzenlenmesi (Kamu Kuruluşları hariç), Kerpe Kayalıkları ve Kefken Pembe Kayalar Doğal ve Arkeolojik Sit Alanlarında çadır kurmak, piknik yapmak, ateş yakmak ve çöp atmak, olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle muhtemel boğulma vakalarını önlemek için plajlara giriş yasağı amacı ile konan engelleri bozmak, uyarı ilan ve levhalarına uymayarak ya da görevlilerce yapılan duyuru ve uyarılara aykırı olarak denize girmek, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 32/Ç. ve 66. maddeleri uyarınca yasaklandı. Yasak ve kısıtlamalara aykırı hareket edenler hakkında ise aksine bir hüküm yoksa 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesi gereğince işlem yapılacağı duyuruldu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑