Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra'da Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kandıra'da da Cuma namazı sonrası Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.

21 Ekim 2023 Saat: 05:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.040 kez okunmuştur

Kandırada Filistine destek yürüyüşü düzenlendi
Kandıra'da Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi

Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemiz Kandıra'da da bu Cuma namazı sonrası Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.

Kandıra Şefik Camiinde Cuma namazın kılınmasının ardından yürüyüşe katılan yüzlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrağı ve Filistin bayrakları ile ''Filistin'e destek'' sloganları atarak Şefik Camii önünde başlayıp Lokantalar Caddesi üzerinden Belediye Şehri Teras kafeye yürüdü. Kandıra Belediyesi teras kafeye yürüyen vatandaşlar, yapılan bu zulme dur dedi.

Kandıra Öğretmen evi müdürü ve Eğitime Destek Platformu ve Cihannüma ilçe temsilcisi Faruk Özaydın Kandıra Belediyesi Şehr-i Teras Kafe'de yaptığı açıklamada; "Değerli basın mensupları Kıymetli kardeşlerim Bugün 81 ilimizde Siyonist İsrail’in yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için alanlardayız.

“Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur” diyerek, Siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek, direnişi selamlamak için buradayız. İki yüzlü suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak için buradayız. Dünyanın tüm iyi insanlarına “zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor” uyarısında bulunmak için buradayız.

Aziz kardeşlerim Sözün bittiği yerdeyiz. İkiyüzlülüklerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı Siyonistlerin Filistin’de katliam yaparken susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Siyonist İsrail’in el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yaptığı gaddarca saldırıda 500’ün üzerinde çocuk, kadın ve yaşlı yaşamını yitirdi! 100 yılı aşkın bir süredir siyonizmin temsilcisi İsrail tarafından esir alınan kutsal mabedimiz Kudüs’te ve Gazze’de insan hakları gözetilmeksizin; çocuk, kadın ve yaşlı ayrımı yapılmadan en hafif tabirle katlediliyor!

Yakın bir geçmişe kadar üç semavi dinin halkları tarafından barış ve sükûnetin hüküm sürdüğü topraklarda artık kan ve gözyaşı ayırt edilemeyecek düzeydedir. Terör devleti İsrail’in uluslararası hukuku tanımadan âdeta insanlığın sabır sınırlarını zorlamaktadır. Yazılı tarihteki vahşetleri bile utandıran saldırılarda bulunmaktan çekinmiyor.

Barışı, huzuru ve istikrarı temin edebilmek için var gücüyle çalışan biz Müslümanlara yapılan bu saldırıların hiçbir izahı ve açıklaması bulunmamaktadır. Uluslararası toplumun görmek, duymak ve bilmek istemediği vahşetlere her geçen gün yenisini ekleyen Siyonist İsrail, vicdansızlığını pekiştirmektedir.

Huzurlu uykuya dalması gereken çocuklar, bomba seslerine uyandı. Kimisi ise uyanamadı bile! Ayrıca uluslararası toplum artık görmezden gelmenin ötesine de geçerek sosyal medya platformları aracılığıyla sansür uygulamaya başladı. İşledikleri vahşeti kendileri hariç kimse görsün istemiyorlar.

Bombaların ardı ardına patladığı, silah seslerinin son bulmadığı, çocuk ve kadınların feryatlarının dinmediği topraklarda huzur içerisinde yaşayabileceğini sanmakta olan terör devleti İsrail, kirli planlarına erişemeden yok olup gidecektir! 

Dili, dini, ırkı fark etmeksizin hangi insan bu vahşeti görmezden gelebilir? Meşrulaştırılmaya çalışan bu katliamı hangi insan savunabilir? Muhsin Yazıcıoğlu Ninnilerle uyutulması gereken bebeklerin, silahlarla susturulduğu bir dünyada susmak alçaklıktır.

Aziz kardeşlerim Saygıdeğer basın mensupları Kirli bir propaganda çarkı altında yaşıyoruz Kitlesel ölümleri gerçekleştirenler suçsuz, kendini savunanlar suçlu. Kimse başını kuma gömmesin Bir ekran görüntüsüne kapılıp, kendini kurtaracağını da zannetmesin. 

Sırtını emperyalistlere dayamış bir terör örgütü aralıksız 75-80 yıldır katliam yapıyor Filistin topraklarında. Bu gerçekten kaçabilir miyiz? Katil belli iken kimse güce yaslanıp maktülü taşlamasın. Bu köhne dünya yıkılır! Ancak adaletle yoğrulmuş insanlık ayakta kalır. 

Bizim tarafımız belli: Biz postallarıyla adaleti ezenlerin değil Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Biz, Filistin’in haklı davasının yanındayız. Çünkü biz, insanız ve insanlık, adaleti tutup kaldıracak. Zalimden hesap soracak. Onun için zulümden korkmayacağız.  Onun için bir kere daha haykırıyoruz: İsrail soykırımcı bir terör örgütüdür. İsrail -kan ve irinden beslenen bu terör şebekesi- elbette yerle yeksan olacak. Kahrolsun İsrail  Kahrolsun İsrail’i destekleyen emperyalizm Yaşasın adalet, Yaşasın insanlık, Yaşasın özgür Filistin " diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmanın ardından Kandıra İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Yavuz Aksu Kuran-ı Kerim tilaveti okumasının ardından Filistindeki mazlum kardeşlerimiz için dualar edildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑