Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra'da Cumhuriyet’in 100. Yıl coşkusu

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in ilan etmesinin 100'uncu yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Kandıra’da binlerce kişinin katıldığı fener alayı ve törenlerde coşku ve gururla kutlandı.

30 Ekim 2023 Saat: 10:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.269 kez okunmuştur

Kandırada Cumhuriyet’in 100. Yıl coşkusu
Kandıra'da Cumhuriyet’in 100. Yıl coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100'uncu yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Kandıra’da binlerce kişinin katıldığı fener alayı ve törenlerle kutlandı. Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk sunma töreni ile başlayan programa Kandıra Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Kandıra Cumhuriyet Başsavcısı Gökner Kayaş Zor, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Ali Kılıç ve Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, Askeri Personel, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve şehit yakınları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenci ve velilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende önce Atatürk ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında ise Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk büstüne çelenk koyuldu. Kandıra Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Ali Kılıç, Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Akalın tarafından Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Kandıra merkezde vatandaşlara ve esnafa Türk bayrağı hediye ettiler.

Kandıra’da 7’den 70’e her yaş gurubundan binlerce kişi, ellerinde bayraklarla 29 Ekim Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu, akşam saatlerinde kandıra Belediyesi önünden başlayan fener alayı ile devam etti. Ellerinde Türk bayrakları ile toplanan binlerce kişinin katıldığı fener alayına Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Cumhuriyet Başsavcısı Gökner Kayaş Zor, Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Akalın, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve şehit yakınları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenci ve velilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş, marşlar eşliğinde Kandıra Çarşı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüdüler.

Daha sonra Kandıra Mehmet Sarıca İlçe Stadında geçiş töreni ile başlayan 100. yıl kutlamaları Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programda halk oyunları grubu da sahne alarak yöresel oyunlar sergiledi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şiirleri okudu. çalınan marşlarla Cumhuriyet Bayramı’nı doyasıya kutladılar.

Törende alanı dolduran hemşehrilerinin muhteşem göründüğüne değinen Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran,, “cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamanın haklı gururunu büyük bir şerefle yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ Özellikle İstiklal Harbimizin kahraman gazilerini, ahirete irtihal etmiş şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun” dedi.

ŞİİRLER OKUNDU

Akabinde büyük bir coşkuyla kutlanan törenin ardından Cumhuriyet Bayramının 100. yıl dönümü ile ilgili ilçe genelinde yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

DERECEYE GİRENLER

Resim yarışmasında Akçakoca İlkokulundan Rümeysa Güneş birinci olurken, ikinciliği Kefken Oğuz Kır İlkokulu öğrencisi Ecrinnaz Öner, üçüncülüğü ise Zafer İlkokulu öğrencisi Yiğit Çevik elde etti.

Şiir yarışmasında Tasvire Hurşit Güneş Ortaokulu öğrencisi Beril Emral birinci, Safalı Ortaokulu öğrencisi Buğlem Ünal ikinci, Akçaova Ortaokulu öğrencisi Sinem Akıncı üçüncü oldu.

Kompozisyon yarışmasında ise Kandıra Akçakoca Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Batın Elmas birinci, Kandıra Anadolu Lisesi öğrencisi Kübra Akkol ikinci, Kandıra Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Yılmaz üçüncü oldu. Birincilerin hediyelerini Kaymakam Yaran takdim ederken, ikincilerin hediyelerini Albay Kılıç üçüncülerin hediyelerini ise Başkan Turan verdi.

Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği törende bando gösterileri eşliğinde öğrenciler, askeri birlikler ve sivil toplum kuruluşları tören geçişi yaparken, yaşlısından gencine çok sayıda kişi de ellerinde Türk bayraklarıyla selamlayarak tören geçidiyle son buldu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑