Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Kandıra'da 38 günde 5 kişi boğularak yaşamını yitirdi

Kandıra sahillerinde deniz sezonunu açılmasının ardından 15 Haziran ve 23 Temmuz tarihleri arasında 8 kişi boğuldu, KOSKEM ekipleri 1060 kişiyi ise boğulmaktan son anda kurtardı.

26 Temmuz 2023 Saat: 13:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.099 kez okunmuştur

Kandırada 38 günde 5 kişi boğularak yaşamını yitirdi
Kandıra'da 38 günde 5 kişi boğularak yaşamını yitirdi

Karadeniz Deniz sahillerinin Kandıra sınırlarında 15 Haziran’dan itibaren başlayan deniz sezonunda 5 kişi boğuldu, 1060 kişi ise boğulmaktan kurtarıldı. Büyükşehir’in hizmet verdiği Kandıra Cebeci’de 2 kişi, Sarısu’da 1 kişi, Sardala Koyu’nda 1, Uzunkum’da 1 ise bir kişi yaşamını yitirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin sivil toplum örgütleri ile oluşturduğu KOSKEM ekipleri, denize girmenin yasaklanmasına rağmen insanların denize girmesinin önüne geçemediklerini ve yasaklı zamanlarda boğulma olaylarının gerçekleştiğini kaydetti.

RİP AKINTISI ÇOK FAZLA
Sahillerde 15 Haziran’da başlayan deniz sezonu başladıktan sonra özellikle Kandıra sahillerinde boğulma olaylarının yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi ve valilik önlem aldı.

Sahil Güvenlik ve KOSKEM ekipleri sabah 09.00 ile 18.00 arasında denize girilmesi yasak olmayan plajlarda hizmet veriyor. Ancak Karadeniz sahillerinde görülen rip akıntısının olduğu zamanlarda denize girilmesi zaman zaman Kandıra Kaymakamlığı tarafından yasaklanıyor. Ancak yasağa rağmen denize girilmesi, vatandaşların kurtarma ekiplerinin görev yaptığı plajlar dışında bayka yerlerden denize girmeleri boğulma vakalarının sayısını yükseltiyor.

TEMMUZDA VAKALAR ARTTI
Kocaeli’de ilk boğulma vakası sezon açılmadan önce 10 Haziran’da denize girmenin yasak olduğu Sardala Koyu’nda gerçekleşti. Sardala’da 21 yaşındaki Barış Demir boğuldu. Haziran ayında tek boğulma vakası olurken temmuz ayında ise 18 Temmuz tarihi itibariyle 4 kişi boğuldu.

18 Temmuz’da 26 yaşındaki Fatih Yetim Cebeci’de, 21 Temmuz’da 19 yaşındaki Ahmet Bektaş Sarısu’da yaşamını yitirdi. Akdurak Mahallesi'nden arkadaşlarıyla Sarısu mevkiine gelen Ahmet Bektaş, denize girdikten bir süre sonra gözden kayboldu. Bir süre sonra sudan çıkartılan Bektaş’ın yaşamını yitirdiği anlaşıldı.

Bir fabrikada işçi olarak çalıştığı öğrenilen Ahmet Bektaş’ın cenazesi Arpalık İhsaniye Camiinde kılınan namazın ardından Arpalık İhsaniye Mezarlığında toprağa verildi.

PAZAR GÜNÜ TAM BİR FELAKET
En fazla boğulmanın yaşandığı gün, 23 Temmuz Pazar günü oldu. Sıcak hava nedeniyle herkes tatil günü denizden yararlanmak için Kandıra sahillerine koştu.

Pazar günü arkadaşlarıyla Uzunkum Plajı'na gelen Ali Haydar Kaya (21) Lahana Koyu’nda denize girdikten bir süre sonra gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgede Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) cankurtaranlarınca arama çalışması başlatıldı. Sağlık ekipleri, bir süre sonra denizden çıkarılan Ali Haydar Kaya’nın hayatını kaybettiğini tespit etti.

DENİZDE KAYBOLAN GENCİN CESEDİ 3 GÜN SONRA BULUNDU

23 Temmuz'da Cebeci Plajı'nda denize girdikten sonra gözden kaybolan Muhammet Ali Suci'nin (17) bulunması için Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) cankurtaranları, deniz polisi ile Sahil Güvenlik Komutanlığı bot ve helikopterinin desteğiyle arama çalışması yürütüldü. Muhammet Ali Suci'nin cesedi, sahil güvenlik ekiplerince Kefken Adası açıklarında 25 Temmuz salı günü bulundu. Ekiplerce sudan çıkarılan gencin cesedi, Kandıra Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

VATANDAŞI DENİZDEN ÇIKARAMIYORUZ

Sahil Güvenlik, Jandarma ve KOSKEM ekipleri özellikle Kandıra sahillerinde denize girmenin yasak olduğu bölgelerde ve yasaklandığı günlerde vatandaşların denize girmesini engelleyemediklerini belirttiler.

Kandıra Kaymakamlığı tarafından Kerpe ve Kovanağzı dışında tüm sahil şeridinde denize girmenin yasaklanmasına rağmen vatandaşları denizde çıkaramadıklarını belirten ekipler, “Tüm anonslara ve uyarılara rağmen gelen dalgaların içinde denize giren vatandaşları denizden çıkaramıyoruz. Özellikle hafta sonu vatandaşları engellemekte çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

Bu ay sonuna kadar sıcak havanın etkili olacağı bölgemizde yeni acılar yaşanmaması için herkesin kendi önlemini alması, boyu geçmeyen yerlerde denize girilmesi, risk durumunda yetkililerin uyarılarına harfiyen uyulması bu acıların yaşanmasını da engelleyecektir.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑