Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Kandıra yoğurdu artık etiketsiz satılmayacak

Kandıra Yoğurdunun market ve bakkallarda satılması yasaklandı

3 Temmuz 2012 Saat: 18:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 15.649 kez okunmuştur

Kandıra yoğurdu artık etiketsiz satılmayacak
Kandıra yoğurdu artık etiketsiz satılmayacak

Kandıra Yoğurdu bilindiği gibi en lezzetli yoğurt unvanıyla Türkiye’de adını duyurdu. Kandıra’nın her köşesinde Kandıra Yoğurdu adı altında yoğurt satılmaya başlandı. Tabi ki bu durumu fırsat bilen bazı uyanıklar Kandıra Yoğurduna gölge düşürdü. Kandıra ve köylerinde çok sayıda üreticilik yapan vatandaşlar bu korsan üretim karşısında İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü’ne şikayette bulundu.
ARTIK YASAK Kandıra’da market ve bakkallar da etiketsiz ve üretim bilgisi olmayan yoğurtların satışı Tarım İl ve İlçe Müdürlüğü denetimleri sonrasında yasaklandı. Kandıra’nın her köşesinde Kandıra Yoğurdu adı altında satılan yoğurtlar gerçek Kandıra Yoğurdu olmadığı gerekçesiyle üreticiler tarafından şikayet edilmişti. Bunun üzerine İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri Kandıra market ve bakkallar da bir denetleme yaptı. Etiketsiz ve üretim bilgisi olmayan tüm yoğurtların satışı yasaklandı.
ÜRETİCİ SATABİLECEK Üretici etiketsiz ve üretim bilgisi olmadan yoğurdunu pazarlarda satabilecek. Market ve bakkallar artık Kandıra yoğurdunu etiketsiz satamayacak. Bu şekilde Kandıra yoğurdu adı altında yapılan üretim ve satışlar daha sık denetlenecek. Bu şekilde korsan üretim ve satış yapanların önüne geçilmiş olacak. Yine Kandıra yoğurdu bu denetlemeler sonucunda eski tadına kavuşacak.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑