Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra'yı Satıyorlar

Kandıra ilçesi'nde yapılması düşünülen, bunun için alt yapı fizibilite çalışmalar hakkında görüşlerini açıklayan Sirmen, "" Kandıra'yı satıyorlar"...

11 Mayıs 2009 Saat: 03:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.557 kez okunmuştur

Kandıra'yı Satıyorlar
Kandıra'yı Satıyorlar

Kandıra ilçesi'nde yapılması düşünülen, bunun için alt yapı fizibilite çalışmalar hakkında görüşlerini açıklayan Sirmen, "" Kandıra'yı satıyorlar"" dedi.

 

Kandıra ilçesi'nde yapılması düşünülen, bunun için alt yapı fizibilite çalışmalar hakkında görüşlerini açıklayan Sirmen, "" Kandıra'yı satıyorlar"" dedi. Sirmen ,"" Kandıra'da uzun süredir birileri köylülerin topraklarını kapatıyordu. Şimdide bu bölgeye su havzası yapılacağı haberlerini alıyoruz. Bunun için kamulaştırma yapılacağı söyleniyor. Bu şekilde projeden önceden haberi olanlar büyük rant sağlayacaklar. Ayrıca 3-4 seneye kadar İstanbul'un suya ihtiyacı olmadığı, bu nedenle Yuvacık Barajı'ndan su alınmayacağı söylendi. Ama durumun böyle olmadığı anlaşılarak Melen Çayı'ndan İstanbula su taşıdılar. Bunun için 1 Milyar 100 milyon dolar harcandı” dedi.

Sirmen şu anda istenirse Yuvacık Barajı'ndan İstanbul'a su satılabileceğini söyleyerek, “Ancak bilinçli olarak bunu tercih etmiyorlar. Çünkü böyle bir durum olduğunda Yuvacık Barajı'na muhtaç oldukları ortaya çıkacak. Yuvacık Barajı'nı kötülemek için İstanbul'a su satmıyorlar. Melen suyuna harcanan 1 milyar 100 milyon dolar boşuna harcanmıştır. Bu suyun yetersiz olduğu ortadadır. Melen suyu için havza yapmak için şimdi de bunlar Kandıra'ya göz koydu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi istemezse bu proje gerçekleşmez. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'nin izin vermemesi halinde hiç birşey yapamaz. Ama Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İstanbul ne derse onu yapıyor. İstanbul şehrimizi atıklarını gönderiyor bizimkiler sesini çıkarmıyor. Şimdi de Kandıra'nın kaynaklarına göz dikiliyor büyükşehir izin veriyor” diye konuştu.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑