Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Kandıra ve Körfez, İYİ Parti’ye İzmit, CHP’ye Başiskele, SP’ye

Millet İttifakı’nın tekrar toparlanıp toparlanmayacağı merak edilirken, Kocaeli siyaset kulisleri bomba bir iddia ile çalkalanıyor. Buna göre CHP, İYİ Parti ve Saadet, bazı ilçelerde ittifak anlaşmasına vardı.

30 Kasım 2023 Saat: 10:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.428 kez okunmuştur

Kandıra ve Körfez, İYİ Parti’ye İzmit, CHP’ye Başiskele, SP’ye
Kandıra ve Körfez, İYİ Parti’ye İzmit, CHP’ye Başiskele, SP’ye

Yerel seçimlere 4 ay gibi kısa bir süre kaldı. Kulisler son derece hareketli. En çok merak edilen konu da Millet İttifakı’nın tekrar bir araya gelip gelmeyeceği. CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel ittifak yerine “işbirliği” ifadesini uygun bulurken, kapıyı tamamen kapatan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e rağmen birçok ilçe teşkilatların CHP ile işbirliği yapmaktan yana olduğu biliniyor. O illerin başında da kuşkusuz Kocaeli geliyor.

BOŞUNA MI BAŞVURDULAR?
Her iki partinin kulislerinden edinilen bilgilere göre, Kocaeli’de şimdilik 3 ilçe üzerinde anlaşılmış durumda. Buna göre İzmit’te, CHP’nin adayı desteklenecek. CHP de Körfez’de İYİ Parti’nin adayı Azmi Cihat Hatipoğlu’nu, Kandıra’da da gösterilmesi beklenen Semih Sarıçay’a destek verecek. Hatırlanacağı üzere Kandıra’da CHP’den şu ana kadar herhangi bir başvuru olmadı. Körfez’de ise Bozkurt Uslu ve Tayfun Balıkçı başvuru yaptı. Eğer ittifak sağlanırsa, her iki ismin adaylığı da geri çekilecek.

SAADET DE DAHİL OLDU
CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak sürecine Saadet Partisi’nin de büyük oranda dahil olacağı öğrenildi. Son anda bir pürüz çıkmazsa, anlaşmaya göre, 2019 yılında Başiskele Belediyesi’ni almaya yaklaşan SP İl Başkanı Zafer Mutlu, ittifakın ortak adayı olarak gösterilecek. SP de İzmit, Körfez ve Kandıra’da ittifak hangi aday üzerinde anlaşma sağlamışsa o ismi destekleyecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑