Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kandıra Süt Birliği Temsilcisi Filiz, Çiğ süt en az 20 TL olmalı!

Ulusal Süt Konseyi’nin geçtiğimiz gün açıkladığı çiğ sütün yeni tavsiye fiyatı tatmin etmedi. Kandıra Süt Birliği Temsilcisi Özcan Filiz, "Açıklanan tavsiye fiyatı çok yetersiz. Yıllık enflasyon yüzde 64 olduğu halde çiğ süte yapılan yüzde 8,5 ..

17 Nisan 2024 Saat: 06:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.424 kez okunmuştur

Kandıra Süt Birliği Temsilcisi Filiz, Çiğ süt en az 20 TL olmalı!
Kandıra Süt Birliği Temsilcisi Filiz, Çiğ süt en az 20 TL olmalı!

Ulusal Süt Konseyi, önceki gün yaptığı açıklamada çiğ süt fiyatının artırıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde (çiğ süt desteği hariç) 14,65 TL olarak belirlenmiştir” denildi.

FİLİZ: MALİYETİ 15.6 TL
Çiğ süt fiyatı en son 22 Ocak’ta 13,5 lira olarak açıklanmıştı. Açıklanan çiğ süt fiyatı üreticinin zararına üretim yapmasına neden olmuştu. Kandıra Süt Birliği Temsilcisi Özcan Filiz yeni fiyatın maliyetin altında kaldığını belirtti. Filiz şunları kaydetti; "Bizim zaten litre başına maliyetimiz 15,6 TL. Açıklanan tavsiye fiyatı çok yetersiz. Yıllık enflasyon yüzde 64 olduğu halde çiğ süte yapılan yüzde 8,5 zam neye yarar?

FİLİZ: HAYVANCILIK BİTTİ, ÜLKE BİTTİ
Çiğ sütün en az 20 TL olması gerekiyordu. Bu şekilde yine zarardayız. Yem fiyatları başta olmak üzere giderler de giderek artıyor. Yurt dışında mera sistemli bakım olduğu için sorun yaşanmıyor. Ama bizde yem odaklı bakım var. Hayvancılık bitti, ülke bitti. Genç nesil kolay para peşinde. Kamu kurumlarında ve özel sektörde yüzde 50 fazladan çalışan var. Kimse sabah erken kalkıp bu işi yapmak istemiyor."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑