Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra Sungurlu Barajı için Ankara’ya gidecekler

İstanbul’un su ihtiyacını karşılamak için yapılacak olan Sungurlu Barajı projesinde sular altında kalacak Teksen ve Akçaova köyleri ile arazileri etkilenecek 10 köyün muhtarı Ankara’ya gidecek.

11 Ekim 2023 Saat: 10:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.489 kez okunmuştur

Kandıra Sungurlu Barajı için Ankara’ya gidecekler
Kandıra Sungurlu Barajı için Ankara’ya gidecekler

Kandıra sınırları içinde 12 köyü etkileyecek Sungurlu Barajı’nın yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ ve DSİ arasında protokol imzalanmasının ardından, baraj yapıldığında sular altında kalacak yerleşim yerleri ve etkilenecek köylerin muhtarları Ankara’ya gidecek. İSKİ ile geçtiğimiz hafta çarşamba günü görüşen köy muhtarları bu kez CHP Milletvekili Harun Yıldızlı ve İl Başkanı Bülent Sarı ile birlikte DSİ Genel Müdürü’ne ziyarette bulunacak. Muhtarlar, su altında kalacak Teksen ve Akçaova köylerinin yerleşim yerlerinin kurtarılması için barajın kotunun düşürülmesini isteyecek.

İSKİ İLE GÖRÜŞME YAPILDI
Uzun yıllar hukuki mücadele ile Sungurlu Barajı’nın yapılmasını engelleyen vatandaşlar, 2022 yılında Danıştay 6. Dairesi’nin ÇED olumlu kararı ve en son İBB ile DSİ arasında protokol imzalaması ile umutlarını yitirdi. Sular altında kalacak Teksen ve Akçaova köylerinin yerleşim alanlarını kurtarmak için tekrar harekete geçen köylüler, barajın kotunun düşürülmesi ile yerleşim alanlarının kurtulacağını söylüyor. Bunun için İSKİ ile görüşen vatandaşlar DSİ ile de görüşme yaparak bir orta yol bulmak istiyor.

YILDIZLI VE SARI İLE GİDECEKLER
İSKİ yetkilileri kotun düşürülmesine olumlu bakarken, nihai kararın DSİ tarafından verileceği belirtildi. Muhtarlar bu kez DSİ Genel Müdürü ile görüşmek için randevu talebinde bulundu. Vatandaşların randevu talebini CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı DSİ’ye iletti ve randevu tarihi bekliyor. DSİ randevu verdiğinde 12 köyün muhtarı CHP İl Başkanı Bülent Sarı ile birlikte DSİ’ye giderek taleplerini iletecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑