Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Kandıra Salyangoz Fabrikası Mühürlendi

Kandıra’da faaliyet gösteren ve 800 ton salyangoz işletme kapasitesine sahip olan MARTAŞ A.Ş., Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı Çevre Denetleme ekiplerince mühürlenerek kapatıldı

22 Ekim 2012 Saat: 18:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 18.043 kez okunmuştur

Kandıra Salyangoz Fabrikası Mühürlendi
Kandıra Salyangoz Fabrikası Mühürlendi
800 ton salyangoz işleme kapasitesine sahip Kandıra Akdurak Mahallesi Kışla Köy yolu üzerinde 1981 yılından bu yana faaliyet gösteren Marmara Gıda Sanayi İmalat İhracat ve Ticaret A.Ş. (MARTAŞ), atıklarını direkt çevreye yaydığı, arıtmasını kurmadığı ve çevreye zarar verdiği gerekçesiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevre denetleme ekiplerince geçtiğimiz gün akşam saatlerinde sessiz sedasız bir şekilde mühürlendi. İşletmede çalışan 35’e yakın çalışan işsiz kalırken işletme sahibi Selçuk Uztürk, kapatma olayının siyasi olduğunu iddia ederek avukatları vasıtasıyla mühürlemeye itiraz edeceklerini belirtti.
İMZA KAMPANYALARI DÜZENLENMİŞTİ Salih Uztürk tarafından salyangoz imalatı ve ihracatı amacıyla kurulan ve ’Salyangoz Fabrikası’ adıyla da bilinen MARTAŞ’ın başına geçen oğlu Selçuk Uztürk, işletmeyi geçtiğimiz yıl 800 ton salyangoz işleme kapasitesine ulaştırmıştı. İşletmeci Uztürk tarafından yönetilen fabrika, salyangozları Fransa, Almanya, Kore ve Japonya`ya ihraç ediyordu. Özellikle yazın yaydığı koku nedeniyle yoğun şikayetlere sebep olan işletmenin kapatılması için bir dönem vatandaşlar tarafından imza kampanyaları da düzenlenmişti.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑