Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Kandıra sahillerinde kırmızı alarm

Kandıra sahilleri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından her yıl en temiz deni

31 Temmuz 2012 Saat: 18:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 18.184 kez okunmuştur

Kandıra sahillerinde kırmızı alarm
Kandıra sahillerinde kırmızı alarm

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin önceki yıl Kandıra sahillerinde başlatmış olduğu alt yapı ve üst yapı çalışmaları yaz sezonunda da devam ediyor. Çalışmaların sürdüğü şu günlerde plajlarda ciddi oranda kirlilik oluşuyor. Yağmurlu havalarda adeta deniz, dere gibi çamurlu sularla doluyor, plajların rengini değiştiriyor, çevreye ağır kokular saçıyor. Bu durumu dikkate alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Kandıra sahillerinde bir dizi incelemelerde bulundu.
PLAJLAR KAPATILABİLİR Yetkililer Cebeci, Kovanağzı, Kumcağız ve Kerpe plajlarında incelemelerde bulundu. Bugüne kadar Kandıra sahilleri her zaman temizliği ile anılırdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin plajlardaki çalışmaları sonrasında yağmur sularının plajlara verilmesi suyun kirlilik oranını yükselttiğini gösteriyor. Sahillerde çalışmaları yürüten inşaat mühendisi ise yağmur sularını kot farkı nedeni ile plajlara verildiğini öne sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri plajların tam ortasında bulunan yağmur suyu kanallarının aşırı kirlendiğini, müdahale edilmezse plajların kapatılabileceğini ifade etti.
TEST KÖTÜ ÇIKTI Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerinin tahlil için numune aldıkları denizin, Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış projesi sonrasında gerçekleştiği öne sürülürken, bir hafta önce yayımlanan bilgiye göre Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü resmi internet sitesinde deniz suyu numune sonuçlarında Kerpe ve Kovanağzı plajlarında aşırı derecede kirlilik olduğu tespit edildi. Bundan dolayı plajlara yapılan yağmur suyu kanallarının denizi kirlettiği Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü laboratuarlarınca da tespit edilmiş oldu.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑