Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Kandıra sahillerinde Hayat Kurtarma Timi yine görevde

Kandıra sahillerindeki boğulma olaylarına karşı kurulan Hayat Kurtarma Timi, hafta sonunda bütün uyarılara rağmen dalgalı denize giren 33 kişi boğulmaktan son anda kurtar...

11 Mayıs 2009 Saat: 20:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.539 kez okunmuştur

Kandıra sahillerinde Hayat Kurtarma Timi yine görevde
Kandıra sahillerinde Hayat Kurtarma Timi yine görevde

Kandıra sahillerindeki boğulma olaylarına karşı kurulan Hayat Kurtarma Timi, hafta sonunda bütün uyarılara rağmen dalgalı denize giren 33 kişi boğulmaktan son anda kurtarıldı

 

Uyarılara Rağmen

Hafta sonlarında vatandaşların adeta akın ettiği Kandıra sahillerinde Büyükşehir Hayat Kurtarma Timi, 73 kişilik bir ekiple görev yapıyor. Bağırganlı, Cebeci, Seyrek ve Kumcağız sahillerini abluka altına alan ekibe 4 ambulans ve 8 sağlık personeli eşlik etti. 5 Temmuz Cumartesi günü herhangi bir üzücü olay yaşanmadı. 6 Temmuz Pazar günü ise denizin gereğinden çok dalgalı olması nedeni ile Kaymakamlık denize girme yasağı koydu. Karadan gözetleme kuleleri, denizden ise zodiaklarla görev yapan Büyükşehir ekiplerinin bütün uyarılarına rağmen denize giren vatandaşlardan bazıları boğulma tehlikesi yaşadı.

     

33 Kişi Kurtarıldı

Havanın çok bozuk olması ve Kaymakamlığın denize giriş yasağı koymasının ardından 15 kişilik Zabıta ekibi destek için görev yaptı. Uyarıları dikkate almayan vatandaşlar denizden çıkarılmaya çalışıldı. Büyükşehir ekibi, üstün gayreti ile bütün olumsuzluklara rağmen,  Cebeci sahillerinde 19, Kumcağız’da 12, Bağırganlı’da 2 kişi’yi boğulmaktan son anda kurtardı. İlk müdahaleleri olay anında yapılan vatandaşlar ambulansla hastaneye götürüldü.

     

Dalgıç Ekibi

Büyükşehir Kurtarma Ekibi’nin görev haricindeki yerlerde denize giren 4 vatandaşımız boğularak hayatını kaybetti. Kumcağız kayalıkları ve Sarısu’da hayatını kaybeden Doğukan Aksoy ve Selahatin Köpelioğlu Büyükşehir İtfaiye ve Gönüllü dalgıçlardan oluşan 15 kişilik bir ekibin çalışmalarıyla cesetlerine ulaşıldı. Dalgıç ekibi, Koray Moğol ve Sercan Korkusuz’un cesedini bulma çalışmalarına devam ediyor.  

      

Dr. Çöpoğlu Ziyaret Etti

Kandıra Sahillerinde görev yapan Hayat Kurtarma Timi’ni hafta sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu ziyaret etti. Hayat Kurtarma Timi’nin önemine değinen Dr. Çöpoğlu, “Hayat Kurtarma Timi hafta sonunda vatandaşlara, denize girmemeleri için defalarca ikazda bulundu. Ama maalesef vatandaşlarımızın bazılara bu uyarılara dikkate almadı. Her şeye rağmen ekibimiz sahillerimizde görevini en iyi şekilde yaptı. Üç yıldır bu sahillerden alışılan acıların yaşanmasına engel olduk. Vatandaşlarımız Hayat Kurtarma Timi sayesinde artık güven ve huzur içinde denize girip, tatilini yapabiliyor” dedi.   

 

Cebeci’de toplam 19 kişi kurtarıldıç

Hakan İnce(18) Adapazarı, Aydın Yiğit(54) İstanbul, Selamı Uzun(22) Ankara ,Hüseyin Acar(37) İzmir, Fatih Seyir(30) Adapazarı, Kemal Uzun(25) Adapazarı ,Mustafa Yerebakan(23) Adapazarı, Kemal Sönmez(25) Geyve, Mehmet Altun(39), İstanbul, Kazım Serin(42) Adana, Serpil Çiçek(28) İzmit, Eşref Kemal(37) Bitlis, NurhanYılmaz (40) Kandıra, Metin Uzun(27) Adana, Kemal Çal(34) Adapazarı, Erkan Gezer(31) Bursa, Turgut Kumbaşı(22) Adapazarı, Ayşe Tuğ(21) Adapazarı, Celal Öz (43 Adapazarı,

 

Kumcağız’da 12 kişi kurtarıldı.

 Hakan İnci(45), Aydın Yiğit (32), Selami Uzun(42), Hüseyin Seyir(23), Emrah Uzun (16), Hüseyin Çağlayan (17) Ahmet Kurbağ(21), Nazım Başaran(34), Esat Çelikçi(26) Cengiz Şener(22) Okan Segin(22), Metin Göynüklü(47)

 

Bağırganlı da 2 kişi kurtarıldı

Hüseyin Aldemir (32), Musa Korkmaz(32)

İsimleri öğrenilemeyen 40 kişi>’de boğulmaktan son anda kurturulduı.

Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑