Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Kandıra sahilindeki kirlilik Meclise gitti

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kandıra ilçesindeki tatil beldelerinde son zamanlarda denize akan kanalizasyon ve biyolojik atıkların insan ve çevre sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini ifade etti ve konuyu Meclise taşıdı.

12 Ağustos 2012 Saat: 19:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.321 kez okunmuştur

Kandıra sahilindeki kirlilik Meclise gitti
Kandıra sahilindeki kirlilik Meclise gitti
Akar, deniz suyunda bulunan Fekal Koliform değerinin 3000 çıktığını ve vatndaşa gerekli uyarıların yapılmadığını ifade etti. Arıtma tesislerini de soran Akar, deniz kirliliğinin vatandaşların yoğun olduğu yaz aylarında artmasına da dikkat çekerken, “Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların sağlığını hiçe sayması konusunda bir yaptırım da bulunacak mısınız” diyerek Başbakanın yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.
İŞTE SORULAR Akar’ın soruları şu şekilde: “Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 23 Temmuz 2012 tarihinde Kerpe Plajı’ndan alınan su numunesi incelemesi sonucunda suda bulunan Fekal Koliform değerinin 3000 çıkmış olması hususunda ilgili makamların uyarılmasına rağmen vatandaşlarımızın denize girmemeleri konusunda gerekli önlemler alınarak uyarıcı sözlü ya da yazılı ilanlar yapılmış mıdır? Deniz canlıların bile ölümüne neden olan Fecal Koliform değeri konusunda vatandaşlarımızın gerekli şekilde bilgilendirilmemesinin gerekçesi nedir?
Bu değerler gizlenerek insan sağlığı gözardı mı edilmektedir? Kerpe, Kefken, Kumcağız ve vatandaşlarımızın tatil için tercih ettikleri diğer beldelerimizde gerekli arıtma tesisleri bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise bu tesisler hangi kapasitede çalışmaktadır? Bu tatil beldelerimizde nüfusun en yoğun olduğu yaz aylarında denizlerimizdeki kirliliğin bu denli artmasını nasıl açıklıyorsunuz? Vatandaşlarımızın denize girdiği plajların sadece birkaç metre ilerisinden geçen kanalizasyon borularından atıkların denize karışması alt yapıdan sorumlu olan Büyükşehir Belediyesinin bu konudaki zafiyeti değil midir? Vatandaşlarına en iyi hizmeti götürmekle mükellef olan belediyenin insan sağlığını hiçe sayması konusunda bir yaptırımda bulunmayı düşünüyor musunuz? Bu tatil beldelerinde alt yapı çalışmalarının vatandaşlarımızın yoğunluğunun arttığı ve esnafımızın en çok iş yaptığı yaz aylarına bırakılmış olması plansız ve gelişigüzel yapıldığının bir göstergesi değil midir?”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑