Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Kandıra’nın ilk anaokulu hizmete açıldı

Hayırsever Süleyman Orhon Atameriç tarafından “Eğitime %100 Destek Kampanyası” kapsamında hizmete hazır hale getirilen Kandıra Selma-Orhon Atameriç Anaokulu, Vali Ercan Topaca’nın katılımlarıyla açıldı.

8 Eylül 2014 Saat: 15:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.888 kez okunmuştur

Kandıra’nın ilk anaokulu hizmete açıldı
Kandıra’nın ilk anaokulu hizmete açıldı

Kandıra’nın en büyük eksikliklerinden biri olan anaokulu, hayırsever Selma-Orhon Atameriç çifti tarafından ilçeye kazandırıldı. Çarşı Mahallesi İzmit Caddesi üzerinde bulunan İl Özel İdare’ye ait 3 bin 292 metrekarelik bir alanın 650 metrekaresine 4 derslik yapılan binanın yapımını üstlenen hayırsever çift, Kandıra’nın önemli bir eksiğini giderirken, kendileri adına da büyük bir eser bıraktı. 2014-2015 eğitim sezonuna yetiştirilen Kandıra Selma-Orhon Atameriç Anaokulu’nun okul müdürlüğüne ise Filiz Demir atandı.
YOĞUN KATILIM Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın da katıldığı açılış törenine Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Murat Yaygın, Belediye Başkanı Ünal Köken, Başkan Yardımcısı Murat Batmaz ve Asım Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Şahan, İlçe Jandarma Komutanı İlker Emirze, Büyükşehir Belediyesi Kandıra Koordinatörü Numan Balaban, Ak Parti Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, MHP İlçe Başkanı Türkan Özcan, CHP İlçe Başkanı Recep Şenol, Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mevlüt Akdeniz, kurum idarecileri, muhtarlar ve okulun yapımını üstlenen hayırsever Selma-Orhon Atameriç çifti katılım sağladı.
EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSELMELİ Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşmasını okulun yapımını üstlenen hayırsever Selma-Orhon Atameriç çifti yaptı. Hayatlarını eşiyle beraber eğitime destek vererek ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vererek sürdürdüklerini ifade eden Orhon Atameriç, “Ülkemizin her bölgesinde eğitim seviyesinin yükselmesini arzu ediyoruz. Bu güzel ilçenin de tek eksiği okul öncesi eğitimin verildiği resmi bir kurumdu. Bu nedenle Kandıra’yı tercih ettik. Bu okul ile eğitime verdiğimiz destekleri bir adım daha yükselttik. Bizim için de bir onur. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
KÖKEN, TEBRİK ETTİ Ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Ünal Köken, okulun yapımını üstlenen Atameriç ailesine halkı adına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Bu ülkenin büyümesindeki yegane temel birlik ve beraberlik. Her şey devlet eliyle olmuyor. Devletimizin yetişemediği noktalarda Atameriç ailesi gibi yatırımcılarımızın el vermesi bizim için önem arz ediyor. Bu memlekete çivi çakan her türlü yatırımcıya teşekkür ediyor, yarınlarımız olan gençliğimizi yetiştirmek için ilçemize yatırım yapan Atameriç ailesini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
HAYIRSEVERLERİ TEŞVİK EDECEK Kaymakam Oktay Erdoğan ise yaptığı konuşmasında okulun fiziki konumu ile ilgili bilgi verdi. Vatandaşın desteğiyle yapılan okulun hayırseverlere teşvik olacağını ifade eden Erdoğan, okul öncesi eğitiminde diğer ilçelere göre iyi bir konumda olduklarını da kaydetti. 2014-2015 eğitim sezonunun okula hazırlık haftasının başladığını dile getiren Erdoğan, okula yeni başlayan tüm öğrencilere eğitim hayatları boyunca başarılar dileyerek sözlerini noktaladı.
50 OKUL DAHA AÇACAĞIZ Son olarak konuşma yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise, “İlimiz son dönemlerde hayırsever vatandaşların desteğiyle fiziki açığını kapattı. Üniversitelerle birlikte 500 bin civarında öğrencimizle ve onları geleceğe hazırlayan 20 binin üzerinde öğretmen ve idarecilerimizle bu camiayı iyi bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde yaklaşık 50 adet okul daha açacağız” dedi.
İMAM HATİP LİSESİ YAPILACAK Kandıra’ya İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu yapılacağını da müjdeleyen Topaca, “Ülkemizin refah düzeyinin yükselmesindeki en önemli etken iyi yetiştirilmiş bir insandır. Devletimiz, milletimiz ve hayırseverlerimiz ile birlikte hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitimde başarıyı yakaladığımız zaman her alanda başarının kendiliğinden geleceğinin farkındayız. Bu yüzden hiçbir harcamadan ve yatırımdan kaçınmıyoruz. Kandıra da bu anlamda büyük yatırımlar yaptık. Geçtiğimiz yıl Akçakoca İlkokulu’nu açtık. İnşallah önümüzdeki yıl İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu binası yaparak eksiklerimizi kapatacağız” dedi.
DUBLE YOL MÜJDESİ Ardından Kandıra’da yapılan yatırımları ve hizmetleri anlatan Topaca, ulaşım sıkıntısıyla ilgili de müjde verdi. Duble yolun Kefken ve Kerpe’ye kadar uzanacağını müjdeleyen Topaca, “Kazaların yüksek olduğu Kandıra-İzmit yolu için duble yol hazırlıklarımız sürüyor. İnşallah önümüzdeki yıl yapımına başlayacağız ve kısa bir sürede tamamlayacağız. Duble yolu Kerpe ve Kefken’e kadar uzatacağız” şeklinde konuştu.
HAYIRSEVERİN YAPTIĞI İLK ANAOKULU Son olarak Atameriç ailesine teşekkür eden Topaca, “Tüm dünyada 5 yaşın altındaki çocukların eğitimine büyük önem veriliyor. Biz de bu anlamda anaokullarına önem veriyoruz. Atameriç ailesine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yaptıkları bu okul hayırseverlerin yaptığı ilk anaokul olma özelliğini taşıyor. İnşallah diğer yatırımcılara da örnek olur” dedi. Ardından Selma-Orhon Atameriç çiftine madalya ve plaket takdim etti. Protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesiyle eğitim hayatına açılan Kandıra Selma-Orhon Atameriç Anaokulu, protokol ve davetliler tarafından gezildi. Vali Topaca, sınıfları tek tek gezerek öğrencilere hediye verdi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑