Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

Kandıra Namazgah'tan kötü koku yayılmayacak

Kandıra Namazgah Deresi'nde, İSU Kandıra Şube ekipleri tarafından hızlı bir çalışma başlatıldı. Çalışmayı yakından takip eden bölge halkı, kötü kokudan kurtulacaklar...

11 Mayıs 2009 Saat: 19:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.345 kez okunmuştur

Kandıra Namazgah'tan kötü koku yayılmayacak
Kandıra Namazgah'tan kötü koku yayılmayacak

Kandıra Namazgah Deresi'nde, İSU Kandıra Şube ekipleri tarafından hızlı bir çalışma başlatıldı. Çalışmayı yakından takip eden bölge halkı, kötü kokudan kurtulacaklarına sevindiklerini söyledi

 

YILLARDIR, özellikle yaz aylarında kötü kokunun kurbanı olan Kandıra Namazgah Deresi'ndeki ıslah çalışmalarının ilk etabı olan kolektör hattı inşaatına başlandı. Bir hafta önce Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İSU Genel Müdürü İlhan Bayram'ın yerinde yaptığı incelemenin ardından İSU Kandıra Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından hızlı bir çalışma içerisine girildi. Sanayi Çarşısı başında başlatılan çalışmanın birinci etabı, mezbaha bölgesine kadar uzanıyor. İkinci etap ise ilçe merkezi için düşünülen arıtma tesisinin yapılacağı alana kadar sürecek.

 

KÖTÜ KOKU BIKTIRMIŞTI

Bölge halkı için dayanılmaz bir hal alan görsel kirlilik ve pis koku, bu çalışma ile sona erecek. Konu ile ilgili bilgi aldığımız İSU Kandıra Şube Müdürü Erkan İşler, “İbrahim Karaosmanoğlu ve İlhan Bayram'ın talimatlarıyla başladığımız çalışmada, 1.5 kilometrelik bir kolektör hattı planladık. Şu anda birinci etabın yarısındayız. 9 noktadan dereye dökülen evsel ve sanayi atıklarını, 500'lük ve binlik korige borularla oluşturduğumuz kolektörle, yapacağımız biyolojik arıtma alanına kadar taşımayı amaçlıyoruz” dedi.

 

İŞLER: BİZE NASİP OLDU

En kısa zamanda çalışmayı tamamlamayı hedeflediklerini vurgulayan İşler, “Bir damla pis suyun bile Namazgah Deresi'ne karışmayacağı bir proje uyguluyoruz. Kandıra için yıllardan bu yana büyük bir problem olarak duran ve bu zamana kadar gelmiş bütün belediye başkanlarının çözüme kavuşturamadığı bu sorunu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerin kısa bir sürede çözüme ulaştırmaya yönelik çalışmalarını Kandıra halkı bir film seyreder gibi izliyor ve yapılan işi takdir ediyor” dedi.

 

VATANDAŞ MEMNUN

Çalışma kuşkusuz ki, kötü kokudan bıkan bölge halkını memnun ediyor. Bölgede Aile Çay Bahçesi işleten Hakan Erol memnuniyetini, “Derenin yapılmasına çok sevindim, çünkü işimize olumsuz etkisi vardı” sözleriyle dile getiriyor. Sadettin Oğuz isimli vatandaş kötü kokudan bıktığını ifade ederken, Aysel Aktop da “Derenin yapılmasına çok sevindim, çünkü derenin kokusunu yıllardır çekiyorum. Artık kokmayacağı içinde çok mutluyum” dedi. Şaziment Coşkun, “Benim evim derenin yanında. Bu yüzden yıllardır bu kokuyu çekiyorum. Sonunda bu işkenceden kurtulacağımız için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

 

SİNEKLER UÇUŞUYOR

Seher Coşkun yetkililerin sonunda seslerini duymasına sevindiğini belirtirken, Ayhan Toygar isimli vatandaş kötü kokunun artık yok olacağını, aynı zamanda doğal güzelliğin de kaybolmayacağını söyledi. Ercan Bayraktar, “Sadece yaz aylarında buraya geliyorum ve inanın, derenin yapılmasını ben bile istiyordum. Çünkü gerçekten pis bir koku yayıyor” derken, Ramis Battal, “Ben dereye en yakın evde oturuyorum. Kokusundan ve sineğinden gece uyuyamıyorum. Yapılacağı içinde çok mutluyum” diye konuşuyor.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑