Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Kandıra Namazgâh Barajında Kapaklar Test Edildi

Dolu savak seviyesine gelen barajın tahliye kapakları Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün’ün katılımı ile test için açılarak bir süre doğal ortama su bırakıldı

18 Mart 2014 Saat: 16:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.953 kez okunmuştur

Kandıra Namazgâh Barajında Kapaklar Test Edildi
Kandıra Namazgâh Barajında Kapaklar Test Edildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından inşası tamamlanan Kandıra Namazgah Barajı’nın Dolu savak seviyesine gelmesiyle barajın tahliye kapakları Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün’ün katılımı ile test için açıldı. Barajdan bir süre doğal ortama su bırakıldı ve herhangi bir sorun yaşanmadı. Kısa bir süre açık kalan ve problemsiz olarak çalışan barajın kapakları yapılan test işleminden sonra tekrar kapatılarak eski haline getirildi.
NİHAT ERGÜN KATILDI Barajın tahliye sistemi ve suyun oluşturduğu basıncın kapaklara etkisini test etmek için tahliye kapakları kısa bir süre açıldı. Test sürecine, temel atma törenine de katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, KBB Başkan Danışmanı Ömer Polat, Genel Müdür Yardımcıları Fatih Yürük ve Alaeddin Alkaç katıldı.Bazı Daire Başkanları da hazır bulundu.
ERGÜN’DEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR Temel atma törenine de katılan Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, barajın kısa bir süre içerisinde tamamlanarak hizmete alınmasının sevincini yaşadıklarını söyledi. Barajın yaşanan kuraklığa karşı önemli katkı sağlayacağını da ifade eden Ergün, barajın bölgeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, emeği geçen İSU yetkililerine de teşekkür etti.Baraj çevre düzenlemelerinin yanı sıra barajdan yerleşim alanları için yapılan dağıtım hatlarının inşaatları da sürüyor. 7.5 MİLYON METREKÜP SU BİRİKTİ 25 milyon m3 kapasiteli Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kandıra ve sahilleri ile İzmit, Derince ve Körfez ilçelerine bağlı yerleşim alanlarının içmesuyu ihtiyacını karşılamak için yaptığı Namazgah Barajı’nda bugün itibariyle 7.5 milyon m3 su birikti.Baraj Büyükşehir Belediyesine 29 Milyon 650 Bin TL’ye mal oldu.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑