Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Kandıra MYO öğrencileri çocuklara sokak oyunları öğretti

Kandıra Meslek Yüksekokulu öğrencileri “Sincap Fındık ile oyun oynamaya hazır mısınız?” etkinliği ile Zafer İlkokulu öğrencilerine sokak oyunlarını öğretti.

28 Mayıs 2018 Saat: 19:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.846 kez okunmuştur

Kandıra MYO öğrencileri çocuklara sokak oyunları öğretti
Kandıra MYO öğrencileri çocuklara sokak oyunları öğretti

Kocaeli Üniversitesi Kandıra Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencilerinin projesi olan “Sincap Fındık ile oyun oynamaya hazır mısınız?”  etkinliği Kandıra Zafer İlkokulu’nda gerçekleşti. Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının yeniden yaşatılması, gelecek kuşaklara taşınması, geleneksel oyunlarımızı yaşatmak ve hayat boyu öğrenme amacıyla yola çıkan Kandıra MYO öğrencilerinin etkinliği ilkokul öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü.

ÇOCUKLAR TÜM HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Coşkuyla başlayan etkinlikte mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım, sessiz sinema, kelime avı, yetenek avcısı, körebe, kutu kutu pense, nesne tahmini ve sandalye kapmaca oyunları oynandı. Renkli görüntülere sahne olan programda çocuklar tüm hünerlerini sergileyerek kıyasıya mücadele etti. Yetenek avcısı oyununda çocuklar çeşitli dallarda yeteneklerini sergiledi.  İşaret dilinde ise İstiklal Marşımızı söyleyen Zafer ilkokulu 4.sınıf öğrencileri birinci geldi.

“ÇOCUKLAR SAATLERCE BİLGİSAYAR BAŞINDA”

Kandıra MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri Yusuf Ceylan, Hülya Çelen, Beyza Köroğlu, Rümeysa Aydoğdu ve Beyza Kara, “Teknoloji, oyun şekillerimizi de değiştirdi. Eskiden sokaklarda koşup zıplayan çocukların yerine artık evlerinde saatlerce bilgisayar başında ya da ellerinde tabletlerle oturup beden gücü harcamadan oyun oynayan çocuklar görüyoruz. Teknolojiye olan bağlılık bizleri hapsetmiş durumda. İnternetteki oyunlar sokaktaki oyunların unutulmasına sebep olmuş ve sokaktaki çocuk sayısı geçmiş zamanlara göre azalma göstermiştir. Bizim burada bulunma amacımız öğrencilere geçmişteki unutulan oyunları öğreterek ve oynayarak hatırlatmaktır” açıklamalarında bulundular. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑