Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Kandıra Merkez Halk Eğitim Sergisi Açıldı

Kandıra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Merkezde düzenlenen dikiş nakış kursu yıl sonu sergisi, törenle açıldı. Düzenlenen sergiye protokol ve İlçe halkının ilgisi yoğun oldu.

1 Haziran 2012 Saat: 19:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.317 kez okunmuştur

Kandıra Merkez Halk Eğitim Sergisi Açıldı
Kandıra Merkez Halk Eğitim Sergisi Açıldı
Kandıra Halk Eğitim Merkezi Bahçesinde düzenlen törenin ardından yapılan sergi açılışına; Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muhlis Öztürk, Belediye Başkanı Cengiz Kan, ilçe milli eğitim müdürü Mustafa Yağız, Halk Eğitim Müdürü İsmail Birdane, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Rüştü Uygur, AK Parti İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, İl Genel Meclis Üyeleri Recep Şenol, İsmail Akalın, Kandıra Avcılar Kulübü Başkanı İsmail Açıkgöz, Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mevlüt Akdeniz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta söz alan İsmail Birdane, " El sanatları ve Makine kurslarını her yerde açma amacımız insanların sahip olduğu özelliklerini, yeteneklerini ortaya çıkarmak. 1800’e yakın çeşitli kurslarımız var. 7889 kursiyer tüm hünerlerini sergileyerek sertifika alma hakkı kazandılar” dedi. Ardından Kerfen İlk Öğretim Okulu Öğrencilerinin Artvin Yöresine ait halk oyunu gösterileri büyük beğeniyle izlendi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak Kandıra merkez ve köylerinde daha önce hiç açılmamış olan (kasap yardımcılığı, aşçılık, iş makinesi operatörlüğü gibi) farklı meslek alanlarında kurslar açarak istihdama yönelik çalışmalar yaptık. Halk Eğitim, geçmiş yıllara göre bu sene de kurs ve kursiyer sayısını artırarak hizmetine devam ediyor. 2009/2010 eğitim öğretim yılında 294 kurs’ta 4877 kursiyere eğitim veren Halk Eğitim, 2010/2011 öğretim yılında 410 kurs’ta 6356 kursiyere eğitim verdik” dedi.
Ardından Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan söz ladı, “ bir çok köyde yapılan genç kızların yaptığı çalışmaları yerinde gördük. Mutluluklarını birlikte paylaştık. Kandıra’nın simgelerinin yoğun olarak yapıldığı bu sergilerin olması güzel bir çalışma. İnsan hayatını yalnız yaşaması mümkün değil. İhtiyaç duyduğumuz her konuda eğitim alınması çok önemli. Belediyenin ve Halk eğitim merkezinin personelleri bu süreçte çok önemli çalışmalar yaptı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Son konuşmasını İlçe Kaymakamı Hamza Erkal yaptı, “ Zaman eğitim ve çağı yakalama zamanı. İlçemizdeki halk eğitim merkezi, genç kızlarımızın bilgi ve becerilerini arttırmalarına büyük katkı sağlıyor. Ne istiyorsanız, söyleyin açalım. Bu kurslar gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması ve çocuklarımıza aktarılması açısından çok önemli. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm kursiyerlerimizi özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.
El ve Makine Nakışı ve El Sanatları Kursiyerleri: Selva Söyleyen, Handan Akalan, Şeydanur Şahin Handan Yücesen, Nuray Koçak, Fatma Aksu, Zülbiye Soylu, Emine Tokgöz, Nurgül Göksu, Nurgün Ceran, Cemile Özen, Gönül Yıldız, Semra Yılmaz, Mükerrem Cici, Mübeccel Sezer, Fatma Nur Tuna, Güler Kaymak, Ayfer Sarıçay, Şermin Çetiner, Havva Gödek, Aysel şen, Saime Gürcan, Songül Türkan, Arzu Güngör, Sevim Kantar, Ayten Dinçer, Cahide Soydan, Sevgi Keskin, Neşe Açıkgöz, Neslihan Aruca, Ayşe Görgülü. Aşçı Çırağı Kursu : Atilla Yaşar, Cengiz Tavşan, Erdal Memiş, Hüseyin Başol, Kazım Yiğit, Rahmi Anıl Uçar, Turgay Belhan, Urman Tonguç, Ümit Yaman, Volkan Ergün.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑