Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Kandıra köyleri sergilerle şenlendi

Kandıra Seyitaliler ve Kırkarmut Köylerinde Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen giyim ve mefruşat kursunu bitiren genç kızlar el emeklerini sergilemenin gururunu yaşadılar.

23 Mayıs 2012 Saat: 18:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.895 kez okunmuştur

Kandıra köyleri sergilerle şenlendi
Kandıra köyleri sergilerle şenlendi
Kandıra’da ilk sergi Seyitaliler Köyünde açıldı. Köy Muhtarı Ahmet Balık’ın ev sahipliği yaptığı usta öğretici Filiz Özcan’ın öncülüğünde kursiyerlerin bir birinden güzel eserleriyle gelenleri büyülerken tüm davetliler yapılan işleri yakından inceledi. Halk Eğitim Müdürü İsmail Birdane davetlileri sıcak karşılaması katılımcıları oldukça mutlu etti.
Sergi açılışlarına Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal, Kandıra Belediye Başkanın Cengiz Kan, AK Parti İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, CHP İlçe Başkanı Muzaffer Yağız, CHP İl Genel Meclis Üyesi Recep Şenol, Kandıra Halk Eğitim Müdürü İsmail Birdane, İlçe Milli Eğitim Müdür Mustafa Yağız, Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mevlüt Akdeniz, ÇYDD Başkanı Sevim Deren, Kandıra Avcılar Kulübü Başkanı İsmail Açıkgöz, Ziraat Odası Başkanı Kemalettin Er, Kandıra Kent konseyi Başkanı İlhan Tezcan köy muhtarları ve okul müdürleri yanı sıra çevre köyler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlk olarak Seyitaliler Atatürk İlk öğretim okulu ana sınıfı öğrencilerinin “bayrak gösterisi” yapıldı. Minik öğrenciler davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Daha sonra okulda ve sergide emeği geçenlere İlçe Kaymakamı Hamza Erkal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız tarafından plaket verildi. Halk eğitim merkezi bünyesinde usta öğretici Filiz Özcan öncülüğünde el ve makine nakışları kursu sonrasında Ece Cebe, Hatice Uzay, Melike Balık, Nursel Demiröz, Gülşen Başol, Zülfiye Günay, Özge Tokak, Büşra Yılmaz, Nur Aydın, Tuğba Tokal’a protokol tarafından sertifikaları verildi.
Seyitaliler Köyü muhtarı Ahmet Balık söz alarak tüm katılımcılara teşekkür etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tüm kursiyerleri tebrik ederek kurs açımında emeği geçenlerde teşekkür etti. Daha sonra söz alan Halk Eğitim Merkez Müdürü İsmail Birdane “Kandıra’nın bir çok köyünde biçki dikiş kursu açılmıştır. Talep olduğu sürede bu tür kursları açmaya devam edeceğiz. Meslek edindirme kurslarını aktif hale getireceğiz. Her yıl yüzlerce kişiye Halk Eğitim olarak kurs veriyoruz. Ve bu kişilere meslek edinmelerini sağlıyoruz” dedi.
Kandıra İlçe Kaymakamı Hamza Erkal şöyle konuştu: “Halk Eğitimin açmış olduğu kurslarda kursiyerlerimiz ve usta öğreticilerimiz 1 yıl emek sarf ettiler. Arzu edilen hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. İnsan oğlu kendini geliştirmeli kendini geliştirmeyen bir kişi toplumdan geri kalmış demektir. Her yaşta insanın eğitime ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız” diyerek usta öğretici Filiz Özcan ve kursiyerleri bu başarılı çalışmalarından ötürü tebrik etti. Sergi açılışını Kandıra İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan birlikte yaptı. Daha sonra tüm protokol ve davetliler kursiyerlerin bir birinden güzel el ve makine nakışlarını büyük beğeniyle incelediler. Davetlilere kursiyerlerin yapmış olduğu köy lokumu ve pidesi ikramının ardından program sona erdi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑