Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Kandıra Kız Anadolu İHL Dünya Pİ Günü’nü kutladı

Kandıra Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin düzenlediği Dünya Pi Günü etkinlikleri sayesinde matematiğin eğlenceli yönleri bir kez daha keşfedildi

20 Mart 2019 Saat: 17:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.880 kez okunmuştur

Kandıra Kız Anadolu İHL Dünya Pİ Günü’nü kutladı
Kandıra Kız Anadolu İHL Dünya Pİ Günü’nü kutladı

‘2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı’ çerçevesinde Kandıra Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Dünya Pi Günü etkinlikleri düzenledi. Matematik zümre öğretmenleri adına konuşan Sedef Veyisoğlu Yılmaz yaptığı açıklamada; ‘2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı etkinlikleri’ çerçevesinde, Matematik Zümresi rehberliğinde düzenlenen Dünya Pi Günü etkinliği ile amaçlarının, öğrencilere matematiği sevdirmek, Pİ sayısını tanıtmak ve Pi sayısının önemini kavratmak, okulda matematik coşkusu yaşatmak, öğrencilerin matematiğe olan ilgisini artırmak ve matematiğin eğlenceli yönlerini keşfetmelerini sağlamak olduğunu açıkladı.

OLUMLU YAKLAŞACAKLAR
Etkinlik kapsamında; İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yıldırım’ın açılışını yaptığı konuşmada; öğrencilerin tasarımlarının, resfebelerinin, pi temalı yiyeceklerinin, hatıra fotoğrafı gibi hazırlıkların yer aldığı Pi sergisi düzenlendi. Yıldırım, “Küçük yaşlardan başlayarak öğrencilerimizin böylesi matematik etkinliklerine katılması ve matematik etkinliklerinden zevk almalarının, ileriki yıllarda matematiğe karşı olumlu yaklaşım geliştirmelerinde etkili olacağını düşünüyorum” dedi. 

BEĞENİYLE İZLEDİLER
2018 yılında vefat eden ve ömrünü İslam bilim tarihine adayan Prof. Dr. Fuat Sezgin'in hayatının yer aldığı sunum ve Pi sayısı ile ilgili ilginç bilgilerin yer aldığı sunum izletildi. Öğrencilerin Pi sayısı ve Pi Günü hakkında hazırladıkları röportaj videosu tüm öğrenciler tarafından beğeniyle izlendi. Öğrenciler “Matematik andı” okudular, Matematik ve Pi sayısı ile ilgili şarkılar söylediler. Eğlenceli ve eğitici etkinliklerin yer aldığı matematik ile dolu bu günde, Kandıra Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri Pi Günü’nü coşkuyla kutladılar.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑