Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Kandıra Kent Konseyi iptal

Yaklaşık 9 ay önce

3 Kasım 2012 Saat: 11:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 20.016 kez okunmuştur

Kandıra Kent Konseyi iptal
Kandıra Kent Konseyi iptal

20.02.2012 tarihinde yapılan Kandıra Kent konseyi seçimleri Kocaeli 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilerek yürütmenin durdurulması kararı verildi. Yapılan seçimde Kandıra’ya bağlı 15 köy muhtarı Belediye Başkanı Cengiz Kan’ın isteğiyle listeye eklenerek oy kullanmaları sağlanmış, köy muhtarlarının oy kullanamayacağı itirazlarına rağmen, 107 genel kurul üyesinden 97 ‘sinin kullandığı oylarla 1. Turda 54 oy alan İlhan Tezcan konsey başkanı olarak seçilmişti.
KENT KONSEYİ SEÇİMLERİ KANDIRA’YI BÖLDÜ Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan tarafından desteklenen Tezcan, köy muhtarlarının oy kullanamayacağı itirazına rağmen başkan seçilirken, ikinci başkan adayı Başkan adayı İsmail Hakkı Buruş, yaptığı itirazlar kabul edilmeyince , seçim sonrasında seçimin kanunlara aykırı olarak yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye itirazda bulunmuş ve iptalini talep etmişti. Seçimin ardından sadece Cengiz Kan’ın istediği muhtarların oy kullanması ve diğer muhtarlara haber verilmemesi muhtarları ikiye bölmüş, dernekten ayrılan muhtarlar yeni bir dernek kurmuşlardı. İşte tartışmalara neden olan, muhtarları bölen Kent Konseyi seçimleri Kocaeli 1. İdare mahkemesi tarafından iptal edilerek, yürütmenin durdurulmasına karar verildi.
KÖY MUHTARLARI GİREMEZ Mahkeme Kent Konseyi Başkanı seçilebilmesi için 107 üyeli genel kurulun 1. Turda üye tam sayısının üçte ikisinin (72 üye) ve ikinci oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğunun (54 üye) aranması, ikinci oylama da salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için üçüncü tur oylama yapılması ve üçüncü turda en fazla oyu alan adayın başkan seçilmesi gerektiğini vurgulamış. Kent konseyi üyelerinin Kent Konseyi yönetmeliğinin 8. Maddesinde açık olarak tek tek sayıldığı, 15 köy muhtarına yer verilmesi nedeniyle Kent Konseyinin usulüne uygun oluşturulmadığı ise mahkemenin yaptığı diğer bir tespit.
SEÇİMLER iPTAL EDİLEREK, YÜRÜTME DURDURULDU Mahkeme tüm bunlardan hareketle, ilk turda aranan üye tam sayısının 2/3’ ünü (72üye)sağlanmadan başkan ilan edildiği ve yönetmelik hükümlerine aykırı düzenlemeler getirilemeyeceği gerekçesiyle seçimlerin iptaline, hukuka aykırı olarak oluşturulan Kent Konseyi’nin devam eden süreçte alacağı kararlarla telafisi güç ve imkansız zararlar oluşturabileceği düşüncesiyle de yürütmenin durdurulmasına, 7 gün içerisinde Sakarya Bölge İdare Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere oy birliğiyle karar verdi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑