Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kültür

Kandıra karpuzu festivalle tanıtılacak

Kandıra Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından coğrafi işareti alınan Kandıra karpuzu için, 28 Ağustos’ta festival düzenlenecek. İlk olma özelliği taşıyan festivalin geleneksel hale gelmesi için çalışma yapılacak.

26 Temmuz 2022 Saat: 15:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.327 kez okunmuştur

Kandıra karpuzu festivalle tanıtılacak
Kandıra karpuzu festivalle tanıtılacak

Kandıra’nın meşhur karpuzunun adeta merkezi haline gelen Döngelli Mahallesinde üreticilerin de talebiyle mahalle muhtarlığı tarafından “Karpuz Festivali” organize ediliyor.

Geçtiğimiz sene Kandıra Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından coğrafi işareti alınan Kandıra karpuzuna olan ilgi her geçen gün büyüyor. Kandıra'nın karpuz yetiştiriciliğiyle öne çıkan mahallelerinden biri olan Döngelli’de yeni bir heyecan başladı. Döngelli Muhtarı Barış Yaşar ve üreticilerin verdiği kararla 28 Ağustos tarihinde Karpuz ve Tarım Festivali düzenlenecek. İlk olma özelliği taşıyan festivalin, gelenekselleşmesi için çalışma yapılacak. Festivalde Kandıra ve Kandıra karpuzunun tanıtılmasının yanı sıra çeşitli eğlenceler de organize edilecek.

HER YIL YAPMAYA KARAR VERDİK
Kandıra’nın bereketli topraklarında yetişen kendine has tadı, rengi ve aroması ile markalaşan Kandıra karpuzu, Döngelli Mahallesi’nde yaklaşık bin dönüm arazi üzerinde ekiliyor. Mahalle Muhtarı Barış Yaşar, markalaşan Kandıra karpuzunun tanıtımına katkı sunmak ve üreticilerin karpuz hasadından en üst düzeyde kazanç sağlaması amacıyla “Karpuz Festivali” düzenleyeceklerini duyurdu. Mahalle sakinleri ve üreticiler ile görüşerek hazırlıklara başlayan Muhtar Yaşar, geleneksel hale getirmeyi planladıkları festivalin ilkini 28 Ağustos Pazar günü gerçekleştireceklerini açıkladı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑