Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Ekonomi

Kandıra Hindisi pazara indi

Kandıralı hindi üreticileri tarafından doğal ortamlarda yetiştirilen ve lezzetiyle ünlü olan Kandıra Hindisi, yılbaşının yaklaşmasıyla pazara indi

27 Aralık 2015 Saat: 01:16
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.770 kez okunmuştur

Kandıra Hindisi pazara indi
Kandıra Hindisi pazara indi

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan Kandıra Hindisi’ne bu yıl da talep çok fazla. Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi’nin yetiştiricilere verdiği destekle eski popülaritesine dönen Kandıra Hindisi, yılbaşına sayılı günler kala sofraları süslemeye hazırlanıyor. Yaklaşık 8 aydan bu yana yetiştirdikleri hindileri Pazar yeri alanında satışa çıkaran hindi yetiştiricileri farklı il ve ilçelerin taleplerini karşılayabilmeye çalışıyor. Tamamen doğal ortamda ve GDO’suz ürünlerle beslenen Kandıra Hindisi, müşteriler tarafından yoğun talep görüyor.

HİNDİCİLİK, BABADAN KALMA MESLEKLERİ
Babasından devraldığı hindicilik mesleğini uzun yıllardır devam ettiren Kandıra’nın Balcı Mahallesi’nden İbrahim-Cavit Turan kardeşler, bu yıl 4 bin adet hindi yetiştirdiklerini ifade ettiler. 2 bin 500 adet dişi, bin 500 adet ise erkek hindi yetiştirdiklerini belirten Cavit Turan, satışlardan oldukça memnun olduklarını söyledi. Hindilerin çoğunu farklı il ve ilçelerden gelen müşterilerine sattıklarını söyleyen Turan, yılbaşına kadar ellerindeki tüm hindilerin satılacağından emin olduklarını kaydetti.

İSTANBUL’DAN HİNDİ ALMAYA GELDİ
Kandıra’nın Çukurbalcı Malaklar Mahallesi’nden Muhittin Akçay ise, bu yıl 150 hindi yetiştirdiğini, elinde ise 30 hindinin kaldığını söyledi. Yılbaşına kadar 30 adet hindisinin de satılacağından emin olan Akçay, “Yılbaşından önce vatandaşların hindiye olan talebi artıyor. Bu yıl yetiştirdiğim hindilerimin çoğunu sattım. Kandıra hindisi doğal ortamda yetiştiği için tadı çiftlik hindisinden daha lezzetli. Bu nedenle farklı il ve ilçelerden de oldukça fazla müşterimiz var” dedi. O sırada Akçay’dan alışveriş yapan İstanbul’dan gelen Meliha Şener isimli vatandaş, “Her yıl İstanbul’dan Kandıra pazarına gelir, Kandıra Hindisi ve manda yoğurdu alırım. Lezzetine bayılıyoruz. Bu yıl da 4 tane hindi aldım” dedi.

İLK DEFA BU YIL YETİŞTİRDİ
Kandıra’nın Karlı Mahallesi’nden Semih Yelman, Kandıra Hindisi’ni ilk defa bu yıl yetiştirdiğini ifade etti. Evinin bahçesinde 50 tane hindi yetiştirdiğini ifade eden Yelman, dişilerin 6-8 kilo, erkeklerin ise 8-10 kilo arasında değiştiğini ifade etti. Fiyatlarının ise ağırlıklarına göre 100-150 lira arasında değiştiğini söyleyen Yelman, satışların çok iyi olduğunu ve hindilerinin çoğunu sattığını belirtti.

HİNDİLER DOĞAL ÜRÜNLERLE BESLENİYOR
Kandıra’nın Çalca Mahallesi’nde uzun yıllar hindi yetiştiriciliği yapan Serdar Yeşim ise bu yıl bin 200 adet hindi yetiştirdiğini ve hepsini İstanbul’daki otellere ve süpermarketlere sattığını söyledi. Kandıra Hindisi’nin tamamen doğal ürünlerle GDO’suz beslendiği için çok lezzetli olduğunu ifade eden Yeşim, “Genetiği değiştirilmiş mısır ve soyayı hayvanlara yedirmiyoruz. Tamamen doğal ürünlerle beslenen ve sürekli merada dolaşan Amerikan Bronz ırkı Kandıra Hindisinin lezzetli olması bu sebepten kaynaklanıyor” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑