Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Kandıra GİOSB’ta işler yolunda gidiyor: “Yolumuza taş koymayın”

Gıda OSB ile ilgili bazı çevrelerin yaydığı yanlış bilgilerin kendilerini üzdüğünü vurgulayan Mehmet Başol, kentin bu yatırıma sahip çıkması gerektiğini belirtti. Başol, “Ortaya atılan iddialar tamamen asılsızdır. Devlet yanlışa izin verir mi?”

27 Mayıs 2021 Saat: 01:13
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.249 kez okunmuştur

Kandıra GİOSB’ta işler yolunda gidiyor: “Yolumuza taş koymayın”
Kandıra GİOSB’ta işler yolunda gidiyor: “Yolumuza taş koymayın”

Yapımı tüm hızıyla süren Kandıra Gıda İhtisas OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol son günlerde bazı haber sitelerinde çıkan iddialara ilişkin açıklama yaptı. OSB’deki tüm çalışmaların ve açılan ihalelerin Kocaeli Valiliği’nin denetimi ve gözetiminde yapıldığını hatırlatan Mehmet Başol, “Tüm işlemlerimiz şeffaf olmasına rağmen ne var ki bazı çevrelere kendimizi anlatamıyoruz. Bu gibi algılar yolumuza taş koyuyor.

YOL İHALESİ YAPTIK
31 Mart 2021 tarihinde fabrikaların kurulacağı alandaki yol ihalesini yaptık. Ancak bazı yayın organlarında hafriyat ihalesi yaptığımız yazıldı. İhaleye 5 firma teklif verdi. Yapılan incelemede 4 firmanın dosyalarında önemli evrak eksiklikleri görüldü. Ve elendiler. 28 milyon lira keşif bedelli olan ihaleyi, Karacayol firması kazandı. Firma ile indirim pazarlığı yaptık. Yüzde 30 indirim uyguladı. Yapılan indirim ile en düşük teklifi veren firmanın 2 milyon lira altına indirildi” dedi.

FABRİKA ALANINDAKİ YOLLAR YAPILACAK
Gazetemize konuşan Mehmet Başol, sözlerine şöyle devam etti: “İhaleyi kazanan Karacayol firması, 80 kadar fabrikanın kurulacağı bölgede, fabrika aralarındaki yolları ve çevre yolları yapacak. Yapılacak iş basit değil, önemli bir iş. Yolların zemin sağlamlaştırması için önce kazı yapacak ve çıkan nebati hafriyatı Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği alana dökecek. Kazılan alanları ocaklardan taş getirip dolgu yapacak ve sıkıştıracak. Sıkıştırılan taşların üzerine ise dolgu malzemeleri serip yine sıkıştıracak. Sadece bu çalışma bir yıl kadar sürecek.

İKİ FİRMA TAMAMEN AYRI
Karacayol ile fabrika alanındaki hafriyat ve dolgu işini yapan GOGUSER firmasının birbirleriyle alakaları yok. Daha önce gerçekleştirdiğimiz hafriyat ihalelerini kazanan GOGUSER halen sahada çalışıyor. Hafriyatta son yaptığımız ihalenin süresi bitmedi. Üç ay daha sahada çalışacaklar. Daha önce 3 kez hafriyat ihalesi yaptık. Son bir ihalemiz kaldı. GOGUSER firması kalan üç ayını da tamamlayınca son ihalemizi gerçekleştireceğiz. Mevcut firma mı yoksa başka bir firma mı ihaleyi alacak onu bilemem. Bunun kararını, devlet görevlilerinin bulunduğu komisyon karar verecek.

HER ŞEY İHALELİ OLACAK
Kandıra Gıda OSB tamamlandığında Türkiye’de kendi alanında tek olacak. Bu yatırımı ilimizden alıp kendi illerine götürmek isteyen çok sayıda siyasetçi var. Ama ilimizdeki siyasetçilerin ağırlığı sayesinde yatırım Kocaeli’nde kaldı. Bu bölgede ciddi işler yapılıyor. 80 kadar fabrika yapılacak. 10 binin üzerinde istihdam yaratılacak. Tesisler kurulacak. Ürün satış noktaları açılacak. Ciddi bir merkez oluşturulacak. Böylesi önemli bir merkezin alt ve üst yapıları da eksiksiz ve sorunsuz olmalı. Biz bunun için temkinli hareket ediyoruz. Yolların ihalesini yaptık. Önümüzdeki süreçte bu bölgede doğalgaz, elektrik, su ve diğer iletişim hatların alt yapılarının ihalelerini yapacağız.

YATIRIMCILAR 2022’DE GELMEYE BAŞLAYACAK
Kandıra Gıda OSB projesine sanayicilerin çok önem veriyor. OSB’nin henüz proje aşamasında olduğu sırada bile 58 yatırımcı ile anlaştık. Biz 2022 yılının sonuna kadar alt yapıların tamamını bitireceğiz. Ardından da anlaşma yaptığımız yatırımcılar gelip kendi tesislerini kurmaya başlayacak. Şimdilik 58 yatırımcımız hazır bekliyor, zamanla 80 yatırımcıya çıkacak. Tesisleri 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100’ncü kuruluş yıldönümünde hizmete açmayı hedefliyoruz. Tesis alanı içerisinde peynir fabrikası, fındık fabrikası, çikolata, şekerleme, süt ve süt ürünleri, et ürünleri, hazır gıda ve ambalajlama ile ilgili fabrikalar kurulacak.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑