Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Spor

Kandıra GB’de çifte standart mı var?

Kandıra Gençlerbirliği Belediyespor'da 15 sezon boyunca oynayan Serkan Başol ve Onur Balaban, transfer edilen futbolcular ile Kandıralı futbolcular arasında çifte standart uygulandığını savundu.

10 Eylül 2014 Saat: 11:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.959 kez okunmuştur

Kandıra GB’de çifte standart mı var?
Kandıra GB’de çifte standart mı var?
Süper Amatör Ligi ekiplerinden ve Kandıra Gençlerbirliği Belediyespor’a alt yapıdan itibaren 15 yıl hizmet veren Serkan Başol ve Onur Balaban, kulüpte yaşanan haksızlıklardan ve vefasızlıklardan dem vurdu. İki sezondur Kandıra Gençlerbirliği Belediyespor'da adaletsiz bir sistem olduğunu ifade eden Başol ve Balaban, transfer edilen futbolcular ile Kandıralı futbolcular arasında çifte standart uygulandığını savundu. Yönetim kurulu üyelerinin de bu duruma sessiz kaldığını dile getiren Başol, bu nedenle takımda Kandıralı gençlerin kalmadığını iddia etti. EŞİT DAVRANMIYOR Kandıra Gençlerbirliği Belediyespor’da iki sezondur teknik direktör görevini üstlenen Muharrem Boz’un, Kandıralı futbolcular ile farklı il ve ilçelerden transfer alınan futbolcuları ayırdığını savunan Başol, “Yıllardır Kandıra Gençlerbirliği Belediyespor’da oynadım. Bugüne kadar 10 tane teknik direktör değiştirdik. Hiç biriyle bir sorun yaşamadık. Ta ki 2 sezon öncesine kadar. Muharrem Boz takımı adaletsizce yönetiyor. Dışarıdan gelen transferlere esnek, Kandıralı futbolculara katı kurallar uyguluyor. Bu yüzden takımda nerdeyse hiç Kandıralı genç kalmadı” dedi. HEDEF ALINDIM Adaletsizliği eleştirdiği için hedef alındığını iddia eden Başol, “Bizim yıllardır Kandıra Gençlerbirliği Belediyespor’da oynadığımız iskelet kadromuz vardı. Biz bu kadroyla takımı süper lige taşıdık fakat iki sezonda iskelet takımın hepsi dağıldı. Bu kadronun tamamı bir kişi yüzünden takımdan küstürüldü. Bu arkadaşlarımız takıma yılar boyunca maddi ve manevi destek vermişler. Ben bu arkadaşlarımın sesi olduğuma inanıyorum. Adaletsizliği eleştirdiğim ve arkadaşlarımın hakkını savunduğum için de hedef alındım” dedi.
HERKES Mİ HATALI? Yönetim kurulu üyelerinin futbolcularla ilgilenmediğine dikkat çeken Balaban ise, “Bir takımdan 12-14 kişi transfer oluyorsa bunlardan 2 veya 3'ü hatalıdır, hepsi hatalı değildir. Yönetim kurulu üyelerinin de bu durumu göz önüne alıp araştırma yapmaları gerekirdi. Bir kişinin sözüyle hareket ediyorlar. Futbolcular dinlenmeliydi. Bu yüzden yönetim kurulundaki ağabeylerime kırgınım. Bizim bu takımda büyük emeğimiz var. En azından neden transfer olduğumuzu araştırabilir, sorgulayabilirlerdi. Bir kişinin kararı yüzünden Gençlerbirliği Belediyespor’da Kandıralı genç kalmadı” ifadelerini kullandı. ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR “Adaletsiz bir sistem olduğunu savunuyorum çünkü dışarıdan Kandıra’ya transfer olan futbolculara Kandıralı futbolculardan daha esnek kurallar uygulanıyor” diyen Balaban, “Maçtan çıkartılan bazı futbolcular hocaya küfrediyor, formayı çıkartıp yere atıyor. Bunlar ciddi cezaların verileceği suçlar fakat görmezden geliniyor. Kandıralı futbolcu ise en ufak bir hatasında veya hiçbir nedeni yokken takımdan atılıyor. Bu adaletsiz sistemi oluşturan ve uygulayan bir tek kişi var fakat nedense yönetim kurulu üyeleri duruma müdahale etmiyor. Takım için uğraşan başta İsmail Aysu ve Resul Ersöz’ün iyi niyetleri suiistimal ediliyor” diye konuştu. TARAFTAR KIRGIN Taraftarın kırgın olduğunu da sözlerine ekleyen Balaban, “2 senedir Kandıra Gençlerbirliği Belediyespor’a tarihindeki en kapsamlı yatırımları gerçekleştiren başkan ve yönetim kurulunun iyi niyetinden hiçbir zaman şüphemiz olmadı. Kulübün menfaatlerini kendi çıkarları uğruna malzeme edenlerin amaçları ise elbet bir gün ortaya çıkacaktır. Bizim kırgınlığımız Kandıra gencinin kırgınlığıdır, taraftarımızın kırgınlığıdır. Yıllardır bu formayı sırtında taşımış futbolcular olarak günah keçisi biz olurken, bu formayı yere atan ve sadece parayı düşünerek sahaya çıkan futbolculara, hiçbir zaman hesap sorulmadı” dedi. BAŞARIMIZI GÖLGELEDİ Takımı süper lige taşıyan iskelet kadronun ayrı ayrı kulüplere dağılmasının tek bir suçlusu olduğunu savunan Başol ise, “Bizim suçumuz 12 iskelet kadroyla Kandıra Gençlerbirliği Belediyespor’u süper lige taşımaktır. Ama şunu unutmasınlar bizden iyisini yapana kadar bizden iyisi yoktur. Biz başarıyı arkadaşlık, kardeşlik ve dostluğumuz sayesinde elde ettik. Ama bu başarıları gölgeleyen bir tek kişi hepimizin ayrı kulüplere dağılmasına neden oldu” diye konuştu. BİRGÜN YUVAMIZA DÖNECEĞİZ Kandıra Gençlerbirliği Belediyespor’un İzmit’te para çiftliği olarak anıldığını söyleyen Başol, “Biz transfer futbolculara karşı değiliz. Bu zamana kadar aldığımız başarıları zaten hep beraber aldık. Fakat İzmit’te aldığı fiyatın Kandıra’da 3 katını alarak takıma dahil edilen futbolcuların, Kandıra Gençlerbirliği Belediyespor’a zarar verdiğini düşünüyoruz. Bu sorunlardan dolayı Çubuklu Bala Spor’a transfer olduk ama bir gün mutlaka yuvamıza geri döneceğiz” ifadelerini kullandı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑